H… δίαιτα της γρίπης

Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2019 11:45
H… δίαιτα της γρίπης

Όταν το κρύωμα επιμένει, οι διατροφικές μας επιλογές γίνονται όλο και πιο σημαντικές για την ανάρρωσή μας. Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, γνωρίζουμε τις θεραπευτικές και ανοσοδιεγερτικές ιδιότητες της τροφής, καιρός να τις εκμεταλλευτούμε…


Ψάξτε για βιταμίνες… στη λαϊκή αγορά. Τι καλύτερο και ευκολότερο από το να ξεκινήσουμε το πρωινό μας με ένα ποτήρι φυσικό χυμό πορτοκάλι. Αν δεν είμαστε φίλοι των χυμών, εναλλακτικά μπορούμε σαν σνακ να καταναλώσουμε ένα μικρό μπολάκι με ρόδι. Τέλος, λίγο λεμόνι στη μεσημεριανή μας σαλάτα ή το ψητό μας θα βοηθήσει όχι μόνο τη γεύση αλλά και την ανάρρωσή μας. Όλα τα παραπάνω φρούτα αποτελούν άριστη πηγή βιταμίνης C, η οποία ενισχύει δραστικά το ανοσοποιητικό μας σύστημα. Εάν είστε καπνιστής ένας λόγος παραπάνω να τις «κυνηγήσετε», κυκλοφορούν… στη λαϊκή αγορά.
 
Σωστή ενυδάτωση για γρήγορη αποθεραπεία. Νερό, αφεψήματα, σούπες, χυμοί, γάλα είναι μερικά από τα ροφήματα που πρέπει να υπάρχουν καθημερινά στη δίαιτά μας όταν είμαστε κρυωμένοι. Η κατανάλωση υγρών, ειδικά ζεστών, βοηθά τη ρευστοποίηση των βλεννωδών εκκρίσεων. Έτσι, βοηθάμε στην όσο το δυνατό πιο άμεση απομάκρυνση των παθογόνων μικροοργανισμών από το σώμα μας.
 
Κρατήστε το σώμα δυνατό. Ειδικά όταν είμαστε κρυωμένοι χρειαζόμαστε ένα σώμα δυνατό, γι αυτό επιλέγουμε… πρωτεΐνες. Μοσχάρι, χοιρινό κρέας, ψάρι, κοτόπουλο, γαλακτοκομικά και τυρί, αυγά, όσπρια, ξηροί καρποί και σπόροι, αποτελούν ιδανικές επιλογές. Καταναλώνοντας τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνη, αυξάνουμε ταυτόχρονα την πρόσληψη βιταμινών του συμπλέγματος Β (π.χ. Β6, Β12) οι οποίες ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα, βοηθώντας στην καταπολέμηση του κρυολογήματος.