'Γιορτές Νερού - Φεστιβάλ Αγίου Νικολάου Νάουσας' - 29 με 31 Ιουλίου

Τρίτη 19 Ιουλίου 2022 13:09
'Γιορτές Νερού - Φεστιβάλ Αγίου  Νικολάου Νάουσας' - 29 με 31 Ιουλίου

Τριήμερο μουσικό «ταξίδι» στο άλσος διοργανώνει ο Δήμος Νάουσας με τη συμμετοχή καταξιωμένων καλλιτεχνών & διακεκριμένων μουσικών συνόλων (Αλκίνοος Ιωαννίδη, ορχήστρα σύγχρονης μουσικής ΕΡΤ) 

Ο Δήμος Νάουσας διοργανώνει ένα όμορφο καλλιτεχνικό τριήμερο (29-31 Ιουλίου 2022) που υπόσχεται στους δημότες και τους επισκέπτες ένα αξέχαστο μουσικό «ταξίδι» δίπλα στα κρυστάλλινα νερά του ποταμού της Αράπιτσας, στο ειδυλλιακό άλσος του Αγίου Νικολάου.

 

Το Φεστιβάλ «Γιορτές Νερού», που αποτελεί μια πρωτοβουλία του Δήμου Νάουσας και την  πολιτιστική του πρόταση για το φετινό καλοκαίρι, τελεί σε συνδιοργάνωση με την Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας.

 

Οι «Γιορτές Νερού» θα φιλοξενήσουν καταξιωμένους καλλιτέχνες της ελληνικής μουσικής σκηνής και διακεκριμένα μουσικά σύνολα, που υπόσχονται στο κοινό όμορφες καλοκαιρινές βραδιές αλλά και μεσημεριανό πικ νικ ..μετά μουσικής, σε ένα απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς σκηνικό, καθώς οι δράσεις θα πραγματοποιηθούν κάτω από τα υπεραιωνόβια  πλατάνια του πανέμορφου άλσους του Αγίου Νικολάου και δίπλα στα τρεχούμενα νερά του ποταμού.

 

Επισημαίνεται ότι η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη με την επίδειξη καρτών ελεύθερης εισόδου μέσω του www.ticketservices.gr, ενώ θα τηρηθούν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα που θα είναι σε ισχύ κατά τη χρονική περίοδο των εκδηλώσεων.

 

Ειδικότερα, η  διάθεση των καρτών ελεύθερης εισόδου ξεκινά την Τετάρτη  20 Ιουλίου, μέσω του site www.ticketservices.gr.

 

Παράλληλα, κάρτες ελεύθερης εισόδου θα διατίθενται από το Τμήμα Πολιτισμού του Δήμου Νάουσας, το ΚΕΠ Κοπανού και το ΚΕΠ Αγγελοχωρίου.

 

 

Ακολουθεί το πρόγραμμα του τριήμερου καλλιτεχνικού φεστιβάλ:  

 

-Παρασκευή 29 Ιουλίου, 21:00

 

ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΕΡΤ

Συμφωνικό Ρεμπέτικο

Απ' την Σμύρνη και την Πόλη στον Πειραιά

 

Επιμέλεια – ενορχήστρωση Γιάννης Μπελώνης

 

100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή, η Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου της Γιώργου Αραβίδη, συναντά τους πρόσφυγες συνθέτες του ρεμπέτικου σε μια μουσική διαδρομή από την Πόλη και τα παράλια της Μικράς Ασίας στον Πειραιά με ήχο συμφωνικό. Την προσαρμογή και την επεξεργασία έκανε μουσικολόγος και ενορχηστρωτής Γιάννης  Μπελώνης. 

 

Το Συμφωνικό Ρεμπέτικο είναι η πρώτη απόπειρα για συμφωνική επεξεργασία του Ρεμπέτικου με πίστη στην παράδοση. Τα Κίτρινα Ποδήλατα, η Μπέττυ Χαρλαύτη και ο  Σπύρος Κλείσσας δίνουν μια νέα πνοή με σεβασμό στις πρωτότυπες εκτελέσεις σε αγαπημένα τραγούδια των Τούντα, Γιοβάν Τσαούς, Νταλγκά, Περιστέρη, Παπάζογλου, Σκαρβέλη, Μπαγιαντέρα, Ρουμπάνη.

Τραγουδούν:

Κίτρινα Ποδήλατα

Νικολέτα Κίτσιου

Μαίρη Δούτση

Σπύρος Κλείσσας

Επιμέλεια, ενορχήστρωση: Γιάννης Μπελώνης

Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής ΕΡΤ  Μουσική Διεύθυνση: Γιώργος Αραβίδης

 

-Σάββατο 30 Ιουλίου,  21:00

 

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΑΛΚΙΝΟΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ

Εντός τόπου και χρόνου

 

«Πέρασαν πάνω από είκοσι χρόνια από τη συναυλία στο Λυκαβηττό. Ο ζωντανός δίσκος που ηχογραφήθηκε εκείνο το βράδυ, εξακολουθεί να μας ταξιδεύει.

Φέτος, παίζουμε ξανά μαζί για να γιορτάσουμε το εδώ και τώρα!

Δεν νοσταλγούμε το παρελθόν, ζητούμε το παρόν!

Παίζουμε ξανά μαζί για να ευχαριστήσουμε τη ζωή, που τραγουδώντας μάς φέρνει σήμερα εδώ.

Για να μοιραστούμε όσα ζήσαμε στο χρόνο που πέρασε κι όσα ονειρευόμαστε για τον χρόνο που έρχεται. Αλλά, κυρίως, για να συναντηθούμε στην παρούσα στιγμή!»

 

Σταύρος Λάντσιας: πιάνο, πλήκτρα, μελόντικα, μεταλλόφωνο, ενορχήστρωση

Μιλτιάδης Παπαστάμου: ηλεκτρικό και ακουστικό βιολί, μαντολίνο, φυσαρμόνικα

Γιώτης Κιουρτσόγλου: ηλεκτρικό μπάσο, άταστο ηλεκτρικό μπάσο

Μιχάλης Καπηλίδης: τύμπανα

Αλκίνοος Ιωαννίδης: ακουστική και ηλεκτρική κιθάρα, λαούτο

Ηχοληψία: Βαγγέλης Λάππας - Βασίλης Δρούγκας

Σχεδιασμός φωτισμών: Κωνσταντίνος Αλεξίου

Φροντίδα σκηνής και οργάνων: Δημήτρης Κατέβας

Παραγωγή: ROLLOUTVISIONSERVICES\

Επιμέλεια παραγωγής: ΑΘΥΡ

 

-Κυριακή 31 Ιουλίου, 12:00

 

Mουσικό Πικ Νικ «Μουσικά και εορταστικά!»

 

Το μεσημέρι της Κυριακής, δίνουμε ραντεβού στο άλσος του Αγίου Νικολάου κάτω απ’ τα πλατάνια.  Εκεί θα συμπράξουν μικρά μουσικά σύνολα με εναλλαγές ..

Φέρτε μαζί σας κουβέρτα για να καθίσετε, κάτι να πιείτε, κάτι να φάτε και μην ξεχάσετε το μουσικό σας όργανο.

Η εκδήλωση απευθύνεται σε  όλες τις ηλικίες και θα κορυφωθεί με ελεύθερη συμμετοχή μουσικών και αυτοσχέδιο μουσικό πρόγραμμα.