Γιαννιτσά: Ρήξη σπονδύλου υπέστη η 13χρονη που έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από μαθήτριες

Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2020 12:30
Γιαννιτσά: Ρήξη σπονδύλου υπέστη η 13χρονη που έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από μαθήτριες

Διατάχθηκε παρέμβαση του Εισαγγελέα - Από 13 έως 15 ετών τα κορίτσια που τη χτύπησαν

Ρήξη σπονδύλου υπέστη η 13χρονη μαθήτρια, η οποία έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από τέσσερις μαθήτριες στα Γιαννιτσά την περασμένη βδομάδα, ενώ για το περιστατικό έχει ενημερωθεί και ο Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών, ο οποίος και διέταξε έρευνα.

Το περιστατικό

Πριν καλά- καλά κοπάσει ο θόρυβος από τον άγριο ξυλοδαρμό μιας 14χρονης από τρεις 17χρονες στη Λαμία, άλλο ένα επεισόδιο με ιδιαίτερη βιαιότητα καταγράφηκε στα Γιαννιτσά, με ένα μία 13χρονη που ξυλοκοπήθηκε από τέσσερα άλλα κορίτσια ηλικίας 13 ως 15 χρόνων!

Σύμφωνα με τον πατέρα της 13χρονης, το επεισόδιο έγινε στις 9.30 το βράδυ του περασμένου Σαββάτου στο 1ο Γυμνάσιο Γιαννιτσών, όπου τα τέσσερα κορίτσια επιτέθηκαν στην κόρη του, την γρονθοκόπησαν και την χτύπησαν στο κεφάλι, χωρίς καμιά αιτία. Η μικρή διακομίστηκε στο νοσοκομείο Γιαννιτσών και από εκεί, λόγω έλλειψης παιδοχειρουργού, στο νοσοκομείο "Παπαγεωργίου" της Θεσσαλονίκης όπου παρέμεινε για νοσηλεία για δύο ημέρες με κάκωση κεφαλής και μετατόπιση αυχένα, που καθιστούσαν υποχρεωτική τη χρήση κολάρου, ενώ βρίσκεται σε πολύ κακή ψυχολογική κατάσταση.

Οι γονείς της μαθήτριας θα καταθέσουν τη Δευτέρα μήνυση ια πρόκληση σωματικής βλάβης, εξύβριση και απειλή κατά των τεσσάρων κοριτσιών, για τα οποία υποστηρίζουν ότι έχουν παρελθόν σε βίαια επεισόδια, καθώς κάνουν μπούλινγκ σε άλλα συνομήλικα παιδιά, ενώ πριν από δύο εβδομάδες είχαν χτυπήσει ακόμη ένα κορίτσι.

Αντίστοιχης αγριότητας περιστατικό είχε συμβεί στις αρχές του μήνα στη Λαμία. Τότε, μια 14χρονη είχε ξυλοκοπηθεί με ιδιαίτερη βιαιότητα από τρεις 17χρονες, μία Ελληνίδα, μία Ρουμάνα και μία Αλβανίδα. 

protothema.gr