Γ. Καισαρίδης: 'Από τις Ποντιακές Άλπεις στο Αραράτ'

Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2023 10:55
Γ. Καισαρίδης: 'Από τις Ποντιακές Άλπεις στο Αραράτ'

Ταξίδι στην μνήμη, ομιλία και αφήγηση

Μια πολύ ενδιαφέρουσα  βιωματική αφήγηση έγινε το απόγευμα του Σαββάτου στον ζεστό και φιλόξενο χώρο του βιβλιοπωλείο bookstagram store στην Νάουσα με θέμα: “Από  τις Ποντιακές Άλπεις στο Αραράτ”.

 Ομιλητής ο ποντιακής καταγωγής διεθνής ορειβάτης  αλλά και Σύνοδος βουνού, συμπολίτης μας Γιώργος Καισαρίδης.

 Ο Γιώργος  συγκίνησε με τον μεστό και αυθόρμητο λόγο και την αφήγηση του, με την προβολή βίντεο και φωτογραφιών αλλά και με Αρμενική και Ποντιακή μουσική τους ακροατές της εκδήλωσης που παρακολούθησαν με αμείωτο ενδιαφέρον για 2 ώρες.

 Η όλη ομιλία ταξίδεψε  πραγματικά. Εικόνες από τα βουνά του Πόντου, από χωριά και Παρχάρια της Μαύρης Θάλασσας , το Αραράτ, από τις αλησμόνητες πατρίδες, από τα υψίπεδα της Αρμενίας.

Υπεύθυνες για την μουσική επένδυση της εκδήλωσης ήταν η Σοφία Ίσιδα Στάμκου στο Πιάνο και η Βίκυ Παπαδοπούλου - Μιχαηλίδου στο τραγούδι και στον Κεμεντζέ .

 Για την ιστορία να πούμε ότι η αίθουσα του bookstagram ήταν γεμάτη με κόσμο με όλες τις καρέκλες πιασμένες αλλά και όρθιους που παρακολουθούσαν. Στην σελίδα  του bookstagram που προβλήθηκε live η εκδήλωση παρακολούθησαν πάνω από 1000 άτομα διαδικτυακά.

 Μια υπέροχη  ποιοτική εκδήλωση που ξύπνησε μνήμες  και συναισθήματα  αλλά και έδωσε εικόνες και πληροφορίες για μέρη στην κατάσταση που βρίσκονται σήμερα.

 Την επόμενη της εκδήλωσης η εφημερίδα “Μακεδονία της Κυριακής” και ο γνωστός από την εκπομπή της ΕΡΤ3 "Αληθινά Σενάρια", δημοσιογράφος Νίκος Ασλανίδης δημοσίευσε δισέλιδο αφιέρωμα.