Φρ. Καρασαρλίδου:25.000 μαθητές εκτός ΑΕΙ- Δωράκι της Κυβέρνησης στα Κολλέγια

Τρίτη 25 Μαΐου 2021 12:44
Φρ. Καρασαρλίδου:25.000 μαθητές εκτός ΑΕΙ- Δωράκι της Κυβέρνησης στα Κολλέγια
 
Η κυβερνητική πολιτική για τον περιορισμό του αριθμού των εισακτέων στα δημόσια πανεπιστήμια αναμφίβολα εξυπηρετεί τα συμφέροντα των ιδιωτικών Κολλεγίων, αφού αυξάνει την πελατεία τους, αφήνοντας εκτός ΑΕΙ χιλιάδες μαθητές.
Με τη θεσμοθέτηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής, αναμένεται ότι φέτος θα μείνουν εκτός ΑΕΙ 20.000 έως 30.000 υποψήφιοι σε σχέση με τη περσινή χρονιά, καθώς και ότι θα δημιουργηθούν χιλιάδες κενές θέσεις σε περιφερειακά ΑΕΙ τα οποία αναμένεται να βρεθούν σε διοικητικό και οικονομικό αδιέξοδο.
Η κυβέρνησης της ΝΔ με την απόφασή της οδηγεί στην ραγδαία αύξηση των μορφωτικών ανισοτήτων, σε μια περίοδο οικονομικής και υγειονομικής κρίσης. Γνωρίζει πολύ καλά ότι το παρατεταμένο λοκντάουν που αυτή επέβαλε , έχει στερήσει από τους μαθητές της Γ Λυκείου το εκπαιδευτικό και κοινωνικό τους περιβάλλον. Παρόλα αυτά τους επιβάλει να δώσουν εξετάσεις σε ένα εντελώς στρεσογόνο περιβάλλον.
Αναρωτιέται κανείς γιατί κόπτεται ο κ. Μητσοτάκης να αλλάξει ένα μέσω Πανδημίας και αποδιοργάνωσης της σχολικής διαδικασίας τους όρους εισαγωγής στα Πανεπιστήμια.
Η απάντηση είναι προφανής.. Μπροστά στα συμφέροντα των ιδιοκτητών Κολλεγίων, δεν διστάζει να θυσιάσει το μέλλον 25.000 νέων ανθρώπων!
Είναι επιτακτική η ανάγκη να μην εφαρμοστούν οι αλλαγές στο σύστημα εισαγωγής στα πανεπιστήμια!