ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ ΘΕΑΜΑ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑΣ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΑΟΡΓ ΒΕΡΟΙΑΣ

Τρίτη 12 Ιουλίου 2022 13:22
ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ ΘΕΑΜΑ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑΣ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΑΟΡΓ ΒΕΡΟΙΑΣ

Μετά από δύο χρόνια απουσίας επιδείξεων, λόγω του covid, ο ΑΟΡΓ ΒΕΡΟΙΑΣ επανήθλε εντυπωσιακά και παρουσίασε σ ́ ένα κατάμεστο ΦΙΛΙΠΠΕΙΟ τα αναπτυξιακά τμήματα του, της Βέροιας ,της Αλεξάνδρειας, της Επισκοπής, της Νάουσας (πρώτη χρονιά), τα προ αγωνιστικά του, τις αγωνιστικές χορευτικές του ομάδες & φυσικά τις αθλήτριες Ρυθμικής Γυμναστικής που έφεραν πολλές επιτυχίες στην πόλη μας!!

Ο πρόεδρος του συλλόγου κ Ευθύμιος Χωματάς καλωσόρισε όλους τους παρευρισκόμενους, ευχαρίστησε τους γονείς που εμπιστεύονται τα παιδιά τους στις προπονήτριες του συλλόγου, καλωσόρισε ιδιαίτερα τα παιδιά και τους γονείς από το καινούργιο τμήμα της Νάουσας , αναφέρθηκε πολύ σύντομα στις πολύ μεγάλες φετινές επιτυχίες με 38 μετάλλια από τις αθλήτριες της Ρυθμικής Γυμναστικής & με ένα χρυσό και ένα ασημένιο μετάλλιο από τις αθλήτριες της χορευτικής ομάδας του συλλόγου στη μόνη διοργάνωση που πήρε μέρος φέτος , του ΚΑΒΑΛΑ OPEN.

Τόνισε χαρακτηριστικά:

« Ήταν απίστευτες οι φετινές επιτυχίες που φέραμε στο νομό μας, αφού η Ρυθμική Γυμναστική αναπτύσσεται όχι μόνο στη Βέροια, αλλά και σε όλη την Ημαθία. Τα αποτελέσματα έρχονται και μπορεί να γίνουν ακόμη καλύτερα, αν οι υπεύθυνοι αποφασίσουν να βοηθήσουν το υπέροχο αυτό ολυμπιακό άθλημα. Ο δήμαρχος άλλωστε, αντιλήφθηκε τη σπουδαιότητα και τις επιτυχίες της Ρ.Γ και ανακοίνωσε στο χορό του συλλόγου μας , του 2019, την πρόθεση για το « σπίτι της Γυμναστικής».

Κατόπιν έκανε ένα σύντομο χαιρετισμό ο αντιδήμαρχος κ. Αλέξανδρος Τσαχουρίδης, ως εκπρόσωπος του δημάρχου, τονίζοντας στους γονείς των παιδιών ότι η ενασχόληση με τη γυμναστική είναι η καλύτερη επένδυση για το μέλλον τους.

Κατόπιν τιμήθηκε η αθλήτρια του συλλόγου Μαρία – Στυλιανή Παυλίδου για την αποχώρησή της σαν αθλήτρια της Ρ.Γ με μεγάλη προσφορά όλα αυτά τα χρόνια και ιδιαίτερα για τις δύο μεγάλες της επιτυχίες. Την επιλογή & συμμετοχή της στην Εθνική ομάδα ανσάμπλ νεανίδων της χώρας μας & το ασημένιο μετάλλιο που κατάκτησε φέτος στους πανελλήνιους αγώνες γυναικών στο πρόγραμμα με κορίνες και της εξασφάλισε μόρια για την τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Η δεύτερη απονομή ήταν έκπληξη. Οι άνθρωποι του ΑΟΡΓ ΒΕΡΟΙΑΣ, μετά από ένα πρόσφατο δημοσίευμα του δημοσιογράφου κ. Τζιμόπουλου, βράβευσαν τον πρόεδρό τους κ. Ευθύμιο Χωματά, ως έναν από τους μικρότερους ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκε στη Α ́ Εθνική κατηγορία. Ήταν ο αγώνας Ολυμπιακός – Βέροια 1-0 το 1977. Μετά από απεργία των επαγγελματιών, κατέβηκε να αγωνιστεί η ερασιτεχνική ομάδα της Βέροιας. Ο κ. Χωματάς ήταν τότε 15,5 ετών.

Τις απονομές έκανε ο κ. Τσαχουρίδης.
Κατόπιν πήρε το λόγο η τεχνική διευθύντρια του συλλόγου, που ξεκίνησε τη Ρυθμική Γυμναστική στη

Βέροια, το 1989 Μαρία Μυλωνά. Παρουσίαζε τα χορευτικά προγράμματα των

Α)αναπτυξιακών τμημάτων , που εντυπωσίασαν τον κόσμο με τις ιδέες των προπονητριών , τα όμορφα κουστούμια & την εκτέλεση των παιδιών.

Β)των προαγωνιστικών τμημάτων που είναι ένα «σκαλοπάτι» πριν την ένταξή τους στο αγωνιστικό

Γ)τις αγωνιστικές ομάδες χορού χιπ – χοπ , μοντέρνου & σύγχρονου, αναφέροντας τις επιτυχίες τους

Δ)τις αθλήτριες της Ρυθμικής Γυμναστικής με τις προσωπικές επιτυχίες της κάθε μίας.

Από αυτές τις μεγάλες επιτυχίες δεν μπορούμε να μην τονίσουμε τις επιτυχίες της αθλήτριας της Κικής Χωματά, Κωνσταντίνα Καλοϊδου.

Α) Επιλογή της στην Εθνική ομάδα νεανίδων
Β)Συμμετοχή με τα χρώματα της Εθνικής ομάδας στον διεθνή αγώνα Aphrodite cup.

Γ) Χάλκινο μετάλλιο στους πανελλήνιους αγώνες νεανίδων στον τελικό οργάνων, στο πρόγραμμα με κορίνες. Η διάκριση αυτή της εξασφάλισε μόρια για την τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Την επιτυχία της παγκορασίδας αθλήτριας της Κικής Χωμάτα, Τσιφτσή Ιωάννας, στον προκριματικό αγώνα Β. Ελλάδας, κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο στο Σύνθετο Ατομικό & τη δεύτερη θέση στο στεφάνι.

Της επιτυχία της παγκορασίδας αθλήτριας, κι αυτή της Κικής Χωματά, Μπόφτση Μαρίνας, που πήρε την δεύτερη θέση στο πρόγραμμα χωρίς όργανο & την Τρίτη στο στεφάνι, στον ίδιο αγώνα.

Συγκινητική στιγμή της εκδήλωσης, το τέλος της αγωνιστικής καριέρας της Μαρίας – ΣτυλιανήςΠαυλίδου. Λόγια μέσα από την καρδιά της έβγαλε η προπονήτριά της, Κική Χωματά, με τρεμάμενη φωνή και συγκίνησε όλο το γυμναστήριο, αφού η Μαρία ήταν από τις πρώτες της αθλήτριες.

Η Μαρία Μυλωνά ευχαρίστησε στο τέλος της εκδήλωσης και όλες τις προπονήτριες για την υπέροχη χρονιά του συλλόγου, Κική Χωματά, Βασιλική Δίντση, Βασούλα Τηλιοπούλου, τη δασκάλα χορούΜάτα Αφεντούλη , την βοηθό όπου υπήρχε ανάγκη, Ελισάβετ Χωματά.

Ιδιαίτερο ευχαρηστήριο απεύθυνε στη Γ. Γραμματέα του συλλόγου Μόρφω Σούμπουρου για την πολύτιμη προσφορά της στο σύλλογο, στις μαμάδες της Κων/νας Καλοϊδου & Μαρίας Παυλίδου για την προσφορά τους στον ήχο και την παρουσίαση των προγραμμάτων της εκδήλωσης.

Η εκδήλωση έκλεισε με την παρουσίαση όλων των τμημάτων, ενώ συγχρόνως οι προπονήτριες έδιναν σε κάθε παιδί από ένα δίπλωμα και ένα μετάλλιο.

Ο πρόεδρος κ Ευθύμιος Χωματάς και η σύζυγό του τεχνική διευθύντρια Μαρία Μυλωνά ευχήθηκαν καλό καλοκαίρι και έδωσαν ραντεβού για τα αναπτυξιακά τμήματα, στις αρχές Σεπτεμβρίου.