Φ. Καρασαρλίδου: Όσοι σπεύδουν να προεξαγγείλουν απόφαση Δικαστηρίου που δεν έχει καν συνεδριάσει δεν προσφέρουν καλές υπηρεσίες ούτε στη Δικαιοσύνη ούτε στην πολιτική.

Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2021 12:42
Φ. Καρασαρλίδου: Όσοι σπεύδουν να προεξαγγείλουν απόφαση Δικαστηρίου που δεν έχει καν συνεδριάσει  δεν προσφέρουν καλές υπηρεσίες ούτε στη Δικαιοσύνη ούτε στην πολιτική.
Φρόσω Καρασρλίδου: 'Η ένσταση του κ. Τόλκα κατά της εκλογής μου, όπως και η δική μου αντένσταση εναντίον του, πρόκειται να συζητηθούν ενώπιον του Ανώτατου Ειδικού Δικαστηρίου την ερχόμενη Τετάρτη 3 Μαρτίου. Είναι προφανές ότι, προτού καν συζητηθεί η υπόθεση, δεν είναι δυνατόν να υπάρχει οποιαδήποτε απόφαση. Το να προδικάζεται το αποτέλεσμά της συνιστά, τουλάχιστον αντιδεοντολογική, παρέμβαση στην ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης.
 Η εισήγηση που κατατέθηκε είναι εσωτερικό έγγραφο του Δικαστηρίου, που απλώς θέτει τα πραγματικά και νομικά ζητήματα που τίθενται στην υπόθεση. Δεν προδικάζει οτιδήποτε και δεν παίρνει θέση επί των ενστάσεων που θα συζητηθούν ενώπιον του Δικαστηρίου.
 Η βιασύνη δεν είναι καλός σύμβουλος. Όσοι σπεύδουν να προεξαγγείλουν απόφαση Δικαστηρίου που δεν έχει καν συνεδριάσει ακόμα δεν προσφέρουν καλές υπηρεσίες ούτε στη Δικαιοσύνη ούτε στην πολιτική.