Ερυθροσταυρικές διευκρινίσεις

Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2023 13:38
Ερυθροσταυρικές διευκρινίσεις

Του Γιώργου Ιωαννίδη

Έχοντας ήδη 17 έτη ενεργός Σαμαρείτης και μετά από πολλά τηλεφωνήματα αλλά και μηνύματα απλών φίλων και Ερυθροσταυριτών νιώθω την ανάγκη να ενημερώσω και δημόσια με γεγονότα για τη λειτουργία του Περιφερειακού Παραρτήματος Νάουσας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Μετά τις εκλογές και την επαναλειτουργία του τμήματος το 2019 η θητεία μου ως πρόεδρος αλλά και του Δ.Σ του Περιφερειακού Τμήματος ολοκληρώθηκε με την προκήρυξη πρόωρων εκλογών με απόφαση του Κεντρικού Συμβουλίου το Μάρτιο του 2022

Πρώτο μέλημα μας ήταν η εξεύρεση χώρου να στεγάσει τις εθελοντικές μας δράσεις αλλά και το υλικό του Π.Τ. του Ε.Ε.Σ. Το αίτημά μας στον τότε δήμαρχο κ. Νικολάο Κουτσογιάννη δεν μπόρεσε να ικανοποιηθεί από τη διοίκηση του και έτσι απευθυνθήκαμε τον Ιούλιο του 2019 στον Υφυπουργό οικονομικών αρμόδιο για την κρατική περιουσία κ. Απόστολο Βεσυρόπουλο για την παραχώρηση του ισογείου που στέγαζε την Δ.Ο.Υ. Νάουσας.

 Η διαδικασία παραχώρησης κράτησε τρία χρόνια με διαβουλεύσεις τόσο με τον ίδιο τον υφυπουργό μας και τον πρόεδρο του Ε.Ε.Σ. Dr Αντώνιο Αυγερινό όσο και με το Δήμαρχο κ.Νικόλαο Καρανικόλα και η ευτυχή παράδοση μέρος του κτηρίου στο Δήμο και στο νέο Δ.Σ. του τμήματος.

 Σε όλο αυτό το διάστημα και εν μέσω της μεγαλύτερης υγειονομικής κρίσης covid19 τέθηκε σε επαναλειτουργία το Π.Τ. του Ε.Ε.Σ., έγινε η ορκωμοσία των τριών τμημάτων του Ε.Σ.Σ. Νοσηλευτών, Κοινωνικής Πρόνοιας και Σαμαρειτών, καθώς και η απόδοση τιμών εθελοντών Νοσηλευτριών που περίμεναν την στιγμή αυτή 45 Εθελοντές για 15 χρόνια .

Δημιουργήθηκε νέα εκπαιδευτική σειράς Εθελοντών Σαμαρειτών αλλά και Εθελοντών Κοινωνικής Πρόνοιας ενώ προγραμματίστηκε η επανεργοποίηση και δημιουργία νέας σειράς του τομέα Υγείας (Νοσηλευτικής).

Πραγματοποιήθηκαν πάμπολες εθελοντικές δράσεις με την διοικητική μέριμνα όλου του Δ.Σ. και σε συνεργασία με φορείς, τον Δήμο και τη Π.Ε. Ημαθίας. Πραγματοποιήθηκε εθελοντική αιμοδοσία ενισχύοντας την τράπεζα αίματος του Τ.Π., έγινε μεταφορά ατόμων μειωμένης κινητικότητας σε εμβολιαστικά κέντρα, διανομή τροφίμων με τις διαδικασίες που προβλέπονται και με επιστασία κοινωνικού λειτουργού, υγειονομική κάλυψη σε αθλητικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις φορέων και συλλόγων του Δήμου μας αλλά και του Δήμου της Βέροιας.

Στις εκλογές του 2022, αποφάσισα να μη λάβω μέρος για “ηθικούς λόγους” μιας και στον μικρό μας εθελοντικό μας έργο είδα να εισέρχονται συντονισμένα, μέλη τοπικής πολιτικής σκηνής πράγμα που παρεκβαίνει στις αρχές μου αλλά και τις 7 θεμελιώδεις αρχές του Ε.Ε.Σ. στις οποίες και έδωσα τον όρκο μου.

Όσο αφορά τα πολλά ερωτήματα για την απουσία μου από τη επετειακή εκδήλωση της 28/01/2023 δεν έλαβα πρόσκληση από τις εκατοντάδες που μοιράστηκαν, ως τέως πρόεδρος του Π.Τ. του Ε.Ε.Σ λαμβάνοντας υπόψη την πολυετή παρουσία μου στο Ερυθροσταυρικό Κίνημα του Τόπου μας .Μου ζητήθηκε προ ημερών φωτογραφικό αρχείο το οποίο απέστειλα.

Είμαι και παραμένω ενεργός Εθελοντής Σαμαρείτης.

 

Γιώργος Ιωαννίδης

τέως Πρόεδρος Ε.Ε.Σ. Π.Τ. Νάουσας

Πρώην Αρχηγός Τμήματος Σαμαρειτών Νάουσας