Επιτυχημένο το Mountain winter camp του 'Κένταυρου'

Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2023 10:21
Επιτυχημένο το Mountain  winter camp του 'Κένταυρου'

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε  μέσα στην περίοδο των γιορτών το Kentauros Mountain Winter Camp, με δύο διαφορετικές περιόδους. Ένα καμπ στην φύση, γεμάτο εμπειρίες και εικόνες για τους συμμετέχοντες. 

 Πήραν μέρος 40 άτομα από Νάουσα, Βέροια, Αλεξάνδρεια, Θεσσαλονίκη και Αθήνα, οι περισσότεροι έφηβοι και παιδιά. Το καμπ είχε σαν σκοπό να μυήσει τους συμμετέχοντες και σε χειμερινές συνθήκες, έτσι ακόμα και με τις ήπιες θερμοκρασίες του φετινού χειμώνα είχε διαδρομές σε παγωμένα εδάφη, σε πάχνη, σε τερέν με εναλλαγές από προσηλια σημεία σε ανήλια αλλά και πλήθος πληροφοριών. Ένδυση τον χειμώνα (layering), διαχείριση ρουχισμού, διαχείριση ενέργειας, προσαρμογή, στρατηγική προσέγγισης τον χειμώνα, ιστορικές και γεωγραφικές πληροφορίες, αντιμετώπιση φυσικών κινδύνων και πολλά άλλα. 

 Κάθε μέρα περιλάμβανε και διαφορετικό πρόγραμμα με κίνηση από κορυφές και υποαλπικά λιβάδια μέχρι  παλιά μονοπάτια  και ερειμωμένα χωριά. 

 Όσοι πήραν μέρος έμειναν ενθουσιασμένοι, έμαθαν βιωματικά, έζησαν στιγμές "national geographic" κάνοντας το δικό τους ντοκιμαντέρ για την φύση. Γράφοντας την δική τους ιστορία πάνω στο βουνό, έχοντας να αφηγηθούν την δική τους περιπέτεια.