Επίσκεψη Ιταλών μαθητών στο Δημαρχείο Νάουσας

Τρίτη 14 Μαΐου 2024 13:28
Επίσκεψη Ιταλών μαθητών  στο Δημαρχείο Νάουσας

Μαθητές του Σχολείου Riccardo Gulia της ιταλικής πόλης Sora επισκέφθηκαν το Δημαρχείο Νάουσας στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus+ και συγκεκριμένα, 6 μαθητές 12-14 ετών και 3 καθηγήτριες του Ιταλικού Σχολείου οι οποίοι φιλοξενούνται σε οικογένειες μαθητών του Λαππείου 1ου Γυμνασίου από τις 9 έως τις 15 Μαΐου. Υπεύθυνος για το πρόγραμμα από πλευράς Λαππείου Γυμνασίου είναι ο καθηγητής πληροφορικής κ. Γιώργος Μπιλιούρης.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν επίσης μαθητές του 1ου Λαππείου Γυμνασίου και ο Διευθυντής κ. Γιώργος Μάλλιος, ενώ από πλευράς Δημοτικής Αρχής ο Αναπληρωτής του Δημάρχου και Αντιδήμαρχος Διοικητικών, Οικονομικών, Καινοτομίας, Ανάπτυξης και Αξιοποίησης Δημοτικής Περιουσίας κ. Θεόδωρος Δολδούρης, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Νεολαίας κ. Στέλιος Δάγγας και η Αντιδήμαρχος Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων κα Ία Χατζηϊωαννίδου.

Είναι η δεύτερη, συνεχόμενη φορά που αποστολή του ιταλικού σχολείου επισκέπτεται την Νάουσα, ενώ το πρόγραμμα Erasmus+ περιλάμβανε επισκέψεις σε Θεσσαλονίκη, Μετέωρα και Βεργίνα, περιήγηση στην πόλη μας και ξενάγηση από μαθητές του Λαππείου, επίσκεψη στο σχολείο και επιτόπια παρακολούθηση μαθημάτων (που είναι και ο πυρήνας του προγράμματος, Job shadowing), κοινές δράσεις των μαθητών των δύο σχολείων και παρακολούθηση των εκδηλώσεων του Ολοκαυτώματος.