Επίδομα θέρμανσης: Το Δεκέμβριο ανοίγει η πλατφόρμα για τις αιτήσεις των νοικοκυριών

Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2020 19:27
Επίδομα θέρμανσης: Το Δεκέμβριο ανοίγει η πλατφόρμα για τις αιτήσεις των νοικοκυριών

Εντός του Δεκεμβρίου αναμένεται να ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα μέσω της οποίας τα νοικοκυριά θα υποβάλουν αίτηση για να λάβουν το επίδομα θέρμανσης το οποίο θα ξεκινάει από τα 80 ευρώ και μπορεί να φθάνει τα 600 – 700 ευρώ.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας στη Βουλή τις επόμενες ημέρες θα εκδοθεί η υπουργική απόφαση με την οποία θα προβλέπει η ένταξη  και άλλων μορφών επιδοτούμενων ειδών καυσίμων θέρμανσης, όπως είναι το φυσικό αέριο, το υγραέριο, τα καυσόξυλα και τη βιομάζα (Pellet).

Πιο συγκεκριμένα όπως ανέφερε ο Χρήστος Σταϊκούρας:

Το επίδομα θέρμανσης για τη χειμερινή περίοδο 2020-2021 θα καταβληθεί και στα νοικοκυριά ανά την επικράτεια που καταναλώνουν φυσικό αέριο ή υγραέριο, ενώ τα νοικοκυριά ορεινών περιοχών, με πληθυσμό έως 2.500 κατοίκους, που καταναλώνουν καυσόξυλα ή pellet, θα λάβουν επίσης το επίδομα θέρμανσης.

Ο υπολογισμός του επιδόματος θέρμανσης αλλάζει ριζικά και, στο εξής, θα λαμβάνονται υπόψη οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν σε κάθε περιοχή της χώρας.

Ο υπολογισμός του επιδόματος θα στηριχτεί σε έρευνα της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, η οποία υπολόγισε τις ανάγκες θέρμανσης σε 200.000 σημεία ανά την ελληνική επικράτεια.

Το ελάχιστο ύψος του επιδόματος θα διαμορφώνεται στα 80 ευρώ, ενώ μπορεί να φτάνει ακόμη και στα 600-700 ευρώ για τις περιοχές με πολύ αυξημένες ανάγκες θέρμανσης.

Το ύψος του επιδόματος υπολογίζεται σε τουλάχιστον 84 εκατ. ευρώ και η υπουργική απόφαση που θα καθορίζει όλες τις λεπτομέρειες θα εκδοθεί εντός τον επόμενων ημερών, μετά την ψήφιση της εν λόγω διάταξης.

Σκοπός είναι εντός Δεκεμβρίου να ανοίξει και η σχετική πλατφόρμα για την καταβολή του επιδόματος.