Επιχειρηματική αποστολή της Περιφέρειας στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2022 11:41
Επιχειρηματική αποστολή της Περιφέρειας στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Επιχειρηματική αποστολή, με επικεφαλής τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα, διοργάνωσε η Περιφέρεια στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με τη συμμετοχή περισσοτέρων των 20 επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στον πρωτογενή τομέα, από την Κεντρική Μακεδονία.

Η αποστολή πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της συμμετοχής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων ADIFE 2022, στο Abu Dhabi.

Παρουσία του Προέδρου του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος Συμεών Διαμαντίδη, η αποστολή επισκέφτηκε αρχικά το Waterfront Market στο Dubai, που είναι η μεγαλύτερη αγορά τροφίμων και κυρίως αλιευμάτων, κρεάτων και φρούτων, μεταξύ των αραβικών χωρών.
Την αποστολή υποδέχτηκε η Διοίκηση του Waterfront Market, και συγκεκριμένα ο CEO Abdulla Al Qubaisi και ανώτατα στελέχη της επιχείρησης. Ο Περιφερειάρχης και τα μέλη της αποστολής ξεναγήθηκαν στις σύγχρονες εγκαταστάσεις του Waterfront Dubai, ενώ ο κ. Τζιτζικώστας υπέγραψε με τον κ. Al Qubaisi σύμφωνο συνεργασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Waterfront Market, με στόχο την ευρύτερη δυνατή προβολή και προώθηση των αγροδιατροφικών προϊόντων της Κεντρικής Μακεδονίας, μέσα από τη διεθνούς φήμης πολυαγορά.

Τα μέλη της αποστολής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας είχαν επίσης συναντήσεις με εκπροσώπους εισαγωγικών εταιριών και επιχειρήσεων εμπορίας των ΗΑΕ, μεταξύ των οποίων σημαντικές αλυσίδες σούπερ μάρκετ, η Κεντρική Λαχαναγορά των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και αλυσίδες καταστημάτων εμπορίας τροφίμων ποιότητας. Οι συγκεκριμένες επιχειρήσεις δραστηριοποιούνται σε παγκόσμιο επίπεδο, όπως για παράδειγμα η InstaShop, που είναι εταιρία νέων τεχνολογιών, μια πλατφόρμα online πωλήσεων, ελληνικών συμφερόντων, η οποία προσφάτως εξαγοράστηκε από Fund των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και εδρεύει στο Dubai.

Δυναμική ήταν η παρουσία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και στη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων ADIFE 2022, στο Abu Dhabi, με τη συμμετοχή επιχειρήσεων του αγροδιατροφικού και ευρύτερα του πρωτογενούς τομέα και οργανωμένη παρουσίαση των ποιοτικών μακεδονικών προϊόντων και της εξαγωγικής δυναμικής του πρωτογενούς τομέα της Κεντρικής Μακεδονίας, στο Περίπτερο της Περιφέρειας.

Το περίπτερο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας επισκέφτηκε μεταξύ άλλων ο HE Saeed Al-Bahri Salem Al-Ameri, Director General of Abu Dhabi Agriculture and Food Safety Authority, που ξεναγήθηκε και γνώρισε από κοντά τα μακεδονικά προϊόντα και τις επιχειρήσεις που τα παράγουν.

Share |