Επανέρχεται η πρόταση Βεσυρόπουλου για την ίδρυση τμήματος τροχαίας αυτοκινητοδρόμων στην Ημαθία

Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2020 12:10
Επανέρχεται η πρόταση Βεσυρόπουλου για την  ίδρυση τμήματος τροχαίας αυτοκινητοδρόμων στην Ημαθία

Θετικός εμφανίστηκε ο Υπουργός

Μια ολοκληρωμένη και συνολική πρόταση για την ενίσχυση του προσωπικού και των υποδομών της Ελληνικής Αστυνομίας στην Ημαθία, κατέθεσε ο Υφυπουργός Οικονομικών και Βουλευτής Ημαθίας κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος στη σύσκεψη που διοργανώθηκε στη Βέροια, με πρωτοβουλία του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Χρυσοχοϊδη.

Ο κ. Βεσυρόπουλος επισήμανε ότι εδώ και χρόνια δεν έχουν γίνει μεταθέσεις και τοποθετήσεις αστυνομικών στις υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας στην Ημαθία και ζήτησε την άμεση ενίσχυση τους.

Έθεσε επίσης το ζήτημα της διάθεσης οχημάτων και περιπολικών, τονίζοντας ότι είχε ο ίδιος πραγματοποιήσει ενέργειες σε συνεργασία με την ΑΑΔΕ και τη ΔΔΔΥ ( πρώην ΟΔΔΥ), αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων του ως Υφυπουργού Οικονομικών το καλοκαίρι, προκειμένου να διατεθούν οχήματα στην Ελληνική Αστυνομία.

Ο Απόστολος Βεσυρόπουλος, επανέφερε εκ νέου την πρόταση που είχε καταθέσει τον Οκτώβριο του 2014, για την ανάγκη ίδρυσης Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Ημαθίας για την περαιτέρω ενίσχυση των ελέγχων στον οδικό άξονα της Εγνατίας Οδού. Η συγκεκριμένη πρόταση, είχε κατατεθεί στον τότε Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, κ. Κικίλια και είχε γίνει δεκτή από την τότε ηγεσία του Υπουργείου. Θετικός ωστόσο εμφανίστηκε και ο νυν Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Χρυσοχοϊδης.

Ζήτησε από τον κ. Χρυσοχοϊδη να δημιουργηθεί αστυνομικό τμήμα στη Μελίκη προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες αστυνόμευσης μιας μεγάλης γεωγραφικά περιοχής, να ενισχυθεί περαιτέρω ο Αστυνομικός Σταθμός Πλατέος, ενώ έθεσε και την προοπτική επαναλειτουργίας του τμήματος της τουριστικής αστυνομίας στη Βεργίνα. Ο Υφυπουργός Οικονομικών, έθεσε το ζήτημα της ανέγερσης νέου κτιρίου για την στέγαση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ημαθίας, τονίζοντας ότι θα συμβάλει με κάθε τρόπο, ώστε να υλοποιηθεί αυτό το σημαντικό έργο.