Εντυπωσιακή προσέλευση στην ενημερωτική ημερίδα από το Ι.Φ.Δ. για τους εντομολογικούς εχθρούς - Βίντεο

Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2019 17:26
Εντυπωσιακή προσέλευση στην ενημερωτική  ημερίδα από το Ι.Φ.Δ. για τους εντομολογικούς εχθρούς - Βίντεο

Το αδιαχώρητο σημειώθηκε την Πέμπτη στο Τμήμα Φυλλοβόλων Οπωροφόρων Δένδρων Νάουσας του Ινστιτούτου Γενετικής Βελτίωσης και Φυτογενετικών Πόρων, από τους παραγωγούς μας που έσπευσαν να παρακολουθήσουν την ενδιαφέρουσα ημερίδα με θέμα «Νέοι εντομολογικοί εχθροί σε καλλιέργειες φυλλοβόλων οπωροφόρων δένδρων».

Τον κόσμο καλωσόρισε ο κ. Θωμάς Σωτηρόπουλος και ευχαρίστησε όλους όσους βοήθησαν στην διοργάνωση της ημερίδας. Χαιρετισμό απηύθυνε και ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Τεληγιαννίδης και συνεχάρη τους διοργανωτές για υλοποίηση της ημερίδας που θα προσφέρει μόνο γνώση στους παραγωγούς.

Μίλησαν ο Δρ. Νικόλαος Παπαδόπουλος με θέμα «Η μύγα της Μεσογείου μια νέα απειλή για τα καρποφόρα δέντρα της Μακεδονίας», ο Δρ. Στέφανος Ανδρεάδης «Η βρωμούσα Halyomorpha halys: έντομο όχλησης ή σοβαρός εχθρός των καλλιεργειών της Ελλάδας;», ο Συμεών Μαρνασίδης, Γεωπόνος MSc/MSc, Τμήμα Ποιοτικού και Φυτουγειονομικού Ελέγχου Πέλλας & Χριστίνα Καραμαριά, Γεωγράφος, Παν/μιο Αιγαίου. «Drosophila suzukii (κηλιδόπτερη δροσόφιλα) σε κερασεώνες της Π.Ε. Πέλλας» κ.α.

Στο επόμενο φύλλο της ΄Φωνής Ναούσης΄θα φιλοξενήσουμε τα σημαντικότερα συμπεράσματα της ενδιαφέρουσας ημέριδας από τον κ. Θωμά Σωτηρόπουλο.