'Ελένη Πασάι – Πιανίστα'

Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2019 10:17
'Ελένη Πασάι – Πιανίστα'

Της κ. Ευθυμούλας Μπαμπάτση - Τζερεφού

Βάλε το κόκκινο φουστάνι εκείνο που σε κάνει να μοιάζεις πυρκαγιά. Και η Ελένη με ένα κατακόκκινο φουστάνι και το αρμόνιό της μόνο φωτιά δεν άρπαξε εκείνο το Σαββατόβραδο στο Κεφαλοβρύσι Βιάννου Κρήτης. Πάνω στο βουνό, κάτω από τον πλάτανο και δίπλα στην πέτρινη βρύση, μία ολόκληρη νύχτα και τα πουλιά την άκουγαν.

Με την όμορφη παρουσία της και το ταμπεραμέντο της, χάρισε μια βραδιά μοναδική, σε ένα τόπο που είχε τόσο πολύ ανάγκη να τη δεχθεί. Επαιξε και τραγούδησε παλιά τραγούδια από τη «Φραγκοσυριανή» του Βαμβακάρη, μέχρι τα «άστα τα μαλάκια σου» του Σιουγιούλ και από το «μη με κοιτάζεις Ρόζα μουδιασμένο» του Θάνου Μικρούτσικου, μέχρι το «μάλιστα κύριε» του Γιώργου Ζαμπέτα.

Πάντα η μουσική ενώνει τους λαούς, γιατί υμνεί τον πόνο που είναι κοινός για όλους μας. Συγκίνηση προκάλεσε ένα τραγούδι δικό της, Αλβανικό που μιλάει για την ξενιτιά, όπως και τη Μακρυνίτσα μας της Νάουσας που την τραγουδήσαμε. Δεν παραλείψαμε φυσικά να πούμε και το Κρήτη μου όμορφο νησί, όλοι μαζί. Πάντα θα κουβαλάμε τις πατρίδες μας μαζί μας, γιατί αυτές είναι οι ρίζες μας, που οφείλουμε να τις ποτίζουμε.

Αυτή είναι η Ελένη Πασάι που κάποτε στο Κιόσκι» μας χάριζε βραδιές υπέροχες κάτω από τα πλατάνια. Καλεσμένη από τον πολιτιστικό σύλλογο Κεφαλοβρυσίου, ανταποκρίθηκε και καταχειροκροτήθηκε.

Μπράβο Ελένη.