ΕΚΛΟΓΕΣ Ε.Γ.Σ.ΝΑΟΥΣΑΣ ΖΑΦΕΙΡΑΚΗΣ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ ΝΕΟΥ Δ.Σ.

Πέμπτη 15 Ιουλίου 2021 09:06
ΕΚΛΟΓΕΣ Ε.Γ.Σ.ΝΑΟΥΣΑΣ ΖΑΦΕΙΡΑΚΗΣ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ ΝΕΟΥ Δ.Σ.

Απόσπασμα από τον διοικητικό απολογισμό της προέδρου κ. Ράλλη Δέσποινας για τα πεπραγμένα της περασμένης τριετίας.

Ύστερα από τον ορισμό προεδρείου της Γ.Σ. και εφορευτικής επιτροπής τον λόγο έλαβε η πρόεδρος κ. Ράλλη.

«Αγαπητά μέλη, συγκεντρωθήκαμε εδώ σήμερα για την καθιερωμένη εκλογοαπολογιστική (ανα διετία) τακτική γενική συνέλευση, που γίνεται σήμερα λόγω της παράτασης που δίνόταν βάσει του ν. 4790/21 άρθρο 90 (λήξη 30/6/21). Θέλω να ευχαριστήσω για την παρουσία σας στην γενική συνέλευση και εύχομαι μέσα από την διαδικασία αυτή να εκλεγεί μια νέα διοίκηση γεμάτη από αισιοδοξία για επιτυχίες σε όλα τα τμήματα, είτε με άνοδο σε ανώτερες κατηγορίες, είτε με κατάκτηση πανελληνίων νικών στα ηλικιακά πρωταθλήματα, όπου ο σύλλογος πρωταγωνιστούσε και πρωταγωνιστεί. Ο ΕΓΣ Νάουσας Ζαφειράκης που ιδρύθηκε το 1974, έγινε γνωστός στο πανελλήνιο και έτσι θέλουμε να παραμείνει.

Η ύπαρξη και λειτουργία του συλλόγου με τους άξιους και καταξιωμένους προπονητές που διαθέτει, συμβάλλει στην ενασχόληση των νέων με τον αθλητισμό, με όλα τα θετικά αποτελέσματα που προκύπτουν από αυτό και βασικά με την αποφυγή των όποιων κακοτοπιών που υπάρχουν σήμερα και όλοι μπορούμε να καταλάβουμε τι εννοώ (ναρκωτικά κλπ). Για τον λόγο αυτό πρέπει να συγχαρούμε όλους όσους συμπράττουν  για την πρόοδο του συλλόγου.

Κατά την διετία που πέρασε (τριετία σχεδόν λόγω covid) ο σύλλογος λειτούργησε θεσμικά με επιτροπές σε όλα τα τμήματα, τις οποίες και ευχαριστούμε για το έργο τους. Συνάμα, πρέπει να ευχαριστήσουμε τους γονείς για την βοήθεια τους προς τον σύλλογο  όλο το περασμένο διάστημα και να τονίσω ότι στις δύσκολες στιγμές που περνάμε πρέπει να είμαστε ακόμη πιο κοντά στα παιδιά μας. Να τα προτρέπουμε να έλθουν κοντά στον σύλλογο και να αγαπήσουν τον αθλητισμό, ακόμη και στις μεγαλύτερες ηλικίες του σχολείου, διότι με καλό προγραμματισμό οι καλοί αθλητές μπορούν να είναι και καλοί μαθητές.

Παράλειψη μας θα ήταν να μην ευχαριστήσουμε τους υπευθύνους του ΔΑΚ Νάουσας, το αρμόδιο προσωπικό και τους φύλακες για την άριστη συνεργασία που είχαμε όλα αυτά τα χρόνια.

Τέλος ένα μεγάλο ευχαριστώ ανήκει σε όλους του χορηγούς επώνυμους και ανώνυμους, με την μικρή και μεγάλη συνεισφορά τους που βοήθησαν και τα τρία τμήματα του συλλόγου να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις των πρωταθλημάτων τους.

Σε όλο αυτό το διάστημα, αναδείχθηκαν πολλοί καλοί αθλητές, πολλοί από τους οποίους μας ζητήθηκαν από άλλες ομάδες. Σε όλες τις περιπτώσεις, το ΔΣ φρόντισε να προστατέψει τους αθλητές του συλλόγου (για να μην «κοπούν τα φτερά τους» και να μπορέσουν να εξελιχθούν ακόμη περισσότερο) δίνοντας τους με ετήσιες υποσχετικές μεταγραφές σε άλλες μεγάλες ομάδες διασφαλίζοντας έτσι τόσο τους ίδιους όσο και τους γονείς τους, από διάφορα συμφέροντα παραγόντων των ομάδων (πλην ενός αθλητή που έφυγε με ελεύθερη μεταγραφή με απαίτηση του γονέα του).

Κατά την τριετία που μας πέρασε τα τμήματα του συλλόγου σημείωσαν πολλές επιτυχίες, με κορυφαία αυτή του ανδρικού τμήματος χάντμπολ που ανέβηκε στην κορυφαία εθνική κατηγορία της HandballPremier(A1).

Hδιοίκηση πέραν των άλλων φρόντισε και διαδικαστικά θέματα για την εύρυθμη λειτουργία του συλλόγου αλλά και για την νομιμότητα, σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις, όπως τροποποίηση καταστατικού με μείωση του 15μελούς ΔΣ σε 9μελές, καθώς και τροποποίηση – εναρμόνιση αυτού με το νέο αθλητικό νόμο 4726/20, σε ότι αυτός όριζε.

Έγινε μεγάλη προσπάθεια, με πολύ γραφειοκρατική δουλειά, ώστε ο σύλλογος να εγγραφεί στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων της ΓΓΑ και μάλιστα ήταν από τους πρώτους που εγγράφησαν και έτσι πιστώθηκαν στον λογαριασμό του συλλόγου  4500 ευρώ, με τα οποία καλύφθηκαν τα έξοδα του 2020. Η διαδικασία αυτή ωστόσο έχει και συνέχεια και απαιτεί εκ νέου υποβολή των εγγράφων του συλλόγου κατ’ έτος.

Όσον αφορά το ΔΑΚ Νάουσας, ως διοίκηση είχαμε αλεπάλληλες επαφές με την δημοτική αρχή και προσωπικά με τον δήμαρχο κ. Καρανικόλα, όπως και με τους αρμόδιους αντιδημάρχους κ. Τριανταφύλλου και κ. Τζουβάρα, για την έγκριση 730.000 ευρώ για την συντήρηση του κλειστού γυμναστηρίου του ΔΑΚ Νάουσας.

Πέραν των υπολοίπων επαφών, ζητήσαμε εκ νέου ραντεβού με τον δήμαρχο, για περαιτέρω ενημέρωση, η οποία έγινε τηλεφωνικά από τον αντιδήμαρχο κ. Τριανταφύλλου, ο οποίος μας ενημέρωσε ότι προχωρά η διαδικασία κανονικά και ελλείψει ενστάσεων, έπειτα από την ανάδειξη αναδόχου το έργο θα ξεκινήσει τον Οκτώβριο.»

Κλείνοντας η κ. Ράλλη ανέφερε ότι ύστερα από 30 χρόνια προσφοράς στον σύλλογο, από τα οποία τα 10 από τη θέση της Προέδρου, δεν θα είναι υποψήφια εκ νέου λόγω οικογενειακών υποχρεώσεων. Παράλληλα τόνισε ότι θα συμβάλλει στο έργο της νέας διοίκησης όποτε αυτό της ζητηθεί και εύχεται σε όλους καλή δύναμη στο έργο τους.

Στη συνέχεια τον λόγο έλαβε η εξελεγκτική επιτροπή η οποία ανέλυσε τα οικονομικά της τριετίας τα οποία βρήκε καθόλα νόμιμα, με τον σύλλογο να μην έχει οφειλές.

Ακολούθησε συζήτηση προτάσεων και τέλος οι οριζόμενοι νομικοί του πρωτοδικείου Βέροιας, εκτέλεσαν κατά τη νέα νομοθεσία, όλα τα οριζόμενα για τις εκλογές του συλλόγου.