Εκδηλώσεις στο πλαίσιο των 'Παυλειων' της Ι.Μ

Τρίτη 11 Ιουνίου 2019 19:17
Εκδηλώσεις στο πλαίσιο των  'Παυλειων' της Ι.Μ

Στο πλαίσιο των επετειακών ΚE΄ Παυλείων, το Σάββατο 8 Ιουνίου 2019 το πρωί στο Πανελλήνιο Ιερό Προσκύνημα της Παναγίας Σουμελά στο Βέρμιο, με την παρουσία 700 και πλέον μαθητών και πλήθος κόσμου πραγματοποιήθηκαν από την Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως εκδηλώσεις ενταγμένες στο πρόγραμμα CLLD/LEADER της Ο.Τ.Δ. ΑΝ.ΗΜΑ. Α.Ε με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης και οι οποίες ήταν οι εξής:

Το πρωί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Παντελεήμων τέλεσε αρχιερατική θεία Λειτουργία και κήρυξε το θείο λόγο. Στη συνέχεια διοργανώθηκε ο «Α' Παύλειος δρόμος» στον οποίο έλαβαν μέρος μαθητές όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης. Υπεύθυνος της όλης διοργάνωσης ανέλαβε ο γυμναστής κ. Πέτκος Δημήτριος με την υποστήριξη όλων των καθηγητών της Σχολής. Επίσης, υπήρχε ιατρική υποστήριξη από την νοσηλεύτρια κ. Βασιλική Ιωαννίδου. Ο δρόμος που διένυσαν οι μαθητές ήταν 2.500 μέτρα και ανά κατηγορία έχουμε τα εξής αποτελέσματα:

Για τους μαθητές του Δημοτικού στα αγόρια : 1ος Καραγιάννης Αλέξανδρος, 2ος Νιελίνα Γιώργος, 3ος Φαρσαράτος Κων/νος Για τα κορίτσια του Δημοτικού: 1η Ψαρίδου Ναταλία, 2η Ιωσηφίδου Δέσποινα, 3η Νιελίνο Σοφία

Για τους μαθητές του Γυμνασίου στα αγόρια: 1ος Σδράκας Γιώργος, 2ος Εμμανουηλίδης Αλέξανδρος, 3ος Ιωαννίδης Αργύρης Τέλος, για τους μαθητές του Λυκείου στα αγόρια: 1ος Γαλανούδης Γιάννης.

Μετά το πέρας του Α' Παύλειου Δρόμου ακολούθησε συναυλία με Παραδοσιακά Τραγούδια. Σε αυτή συμμετείχαν οι μουσικοί: Καραφούσιας Αντώνης (κλαρίνο), Γουδώνης Βασίλης (κανονάκι), Δούτσης Δημήτρης (ούτι), Ζερδαλής Σωτήρης (κρουστά), Ζερδαλής Ιορδάνης (τραγούδι), Παζαρέντσης Τρύφων (κλαρίνο), Παζαρέντσης Αποστόλης (βιολί), Αλαϊτσης Νίκος (νταούλι), Αλαϊτσης Αθανάσιος (σοπράνο). Στην συνέχεια, ακολούθησε πρόγραμμα Παραδοσιακών Χορών με την συμμετοχή του παιδικού και εφηβικού χορευτικού τμήματος του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως Βεροίας και Ναούσης με υπεύθυνη χοροδιδάσκαλο την κ. Πέτκου Ευτέρπη, με χορούς της Μακεδονίας.

Τέλος, ακολούθησε η απονομή των αναμνηστικών και των μεταλλίων από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Παντελεήμονα. Σε όλους τους συμμετέχοντες στον Α' Παύλειο Δρόμο δόθηκαν βεβαιώσεις συμμετοχής.

Share |

Σχόλια χρηστών

Δεν υπάρχουν σχόλια. Συνδεθείτε για να σχολιάσετε το άρθρο.