Εκδηλώσεις μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας

Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2019 09:31
Εκδηλώσεις μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας

Εκδηλώσεις μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό Κράτος που διοργανώνει κάθε χρόνο η Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας, πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή στη Βέροια, για να μην ξεχνάμε ποτέ τα ιδιαίτερα δραματικά γεγονότα εκείνης της περιόδου, των διωγμών και του ξεριζωμού των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από τις πατρογονικές εστίες.

Το πρωί  στην Ιερά Μητρόπολη Βέροιας, μετά την Θεία Λειτουργία τελέστηκε Μνημόσυνο στη μνήμη των νεκρών, χοροστατούντος του Μητροπολίτη μας κ. Παντελεήμονα και εν συνεχεία ομιλία από τον κ. Τόλιο Δημήτριο Δικηγόρο Θες/νικης.

Ακολούθησε Επιμνημόσυνη Δέση και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της Πλατείας Ωρολογίου από τον Εκπρόσωπο της Κυβέρνησης Υφυπουργό Οικονομικών κ. Βεσυρόπουλο, τον Εκπρόσωπο της Βουλής των Ελλήνων Βουλευτή Ημαθίας κ. Μπαρτζώκα., τον Αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας κ. Καλαϊτζίδη, τον Στρατηγό Διοικητή 1ης Μεραρχίας Πεζικού κ. Κολοκούρη, τον Εκπρόσωπο του Δήμου Βέροιας τον Αντιδήμαρχο κ. Τσαχουρίδη, τον Διευθυντή Αστυνομίας Ημαθίας κ. Κούγκα, τον Διοικητή Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βέροιας κ. Παλαμούτη, την Διοικήτρια της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Ελληνικής Αστυνομίας Βόρειας Ελλάδας κα Γαϊτανίδου και την Προέδρο του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Μικρασιατών Ημαθίας κα Παυλίδου.