Εκδηλώσεις Μνήμης Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου από την ΕΛΝ

Πέμπτη 10 Μαΐου 2018 17:48
Εκδηλώσεις Μνήμης Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου από την ΕΛΝ

Εν όψει της ημέρας Μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού, η Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Νάουσας διοργανώνει Εκδηλώσεις Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου. Καλούμαστε όλοι να τιμήσουμε την μνήμη των 353.000 άταφων νεκρών, οι οποίοι έπεσαν θύματα των θηριωδιών του Μουσταφά Κεμάλ, στην περιοχή του Ευξείνου Πόντου. Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:

- Πέμπτη 17 και Παρασκευή 18 Μαΐου: 11:30 π.μ. Δημοτικό Θέατρο Νάουσας. Ενημερωτική εκδήλωση για τα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Νάουσας, κατά την οποία θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ «ΠΟΝΤΟΣ - Οι μεγάλες ώρες» του Livemedia.gr, αλλά και θα πραγματοποιηθεί θεματική ομιλία από τον συγγραφέα κ. Κουτσουπιά Φώτη. Την εκδήλωση θα πλαισιώσει μουσικά ο Δημήτρης Κουρτίδης και πραγματοποιείται με την αρωγή του Δήμου Νάουσας.

- Σάββατο 19 Μαΐου: 7:30 π.μ. στον Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Νάουσας, Θεία Λειτουργία και Μνημόσυνο για τους 353.000 άταφους νεκρούς. Επιμνημόσυνος λόγος. Στην Κεντρική Πύλη Πάρκου κατάθεση Στεφάνων στο Μνημείο της Γενοκτονίας και έπειτα αναχώρηση για την Θεσσαλονίκη και την συμμετοχή στις Κεντρικές εκδηλώσεις μνήμης της Γενοκτονίας.

Συμμετοχή την Κυριακή 20 Μαΐου στις Κεντρικές εκδηλώσεις μνήμης της Γενοκτονίας, σε επίπεδο νομού, στην Επισκοπή Νάουσας.

Share |

Σχόλια χρηστών

Δεν υπάρχουν σχόλια. Συνδεθείτε για να σχολιάσετε το άρθρο.