Εγκρίθηκε η πρόταση δημιουργίας Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης για Άτομα με Αναπηρίες στο Δήμο Νάουσας

Πέμπτη 4 Ιουλίου 2024 17:08
Εγκρίθηκε η πρόταση δημιουργίας Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης για Άτομα με Αναπηρίες  στο Δήμο Νάουσας

Νίκος Κουτσογιάννης: Το έργο συνεχίζεται, μια σπουδαία εξέλιξη για την Κοινωνική Πολιτική του Δήμου μας

Μετά την ένταξη την προηγούμενη εβδομάδα του 2ου ΚΗΦΗ για το Δήμο μας στην Τοπική Ενότητα Επισκοπής, άλλη μια προεκλογική δέσμευση της διοίκησης μας στον τομέα της Κοινωνικής Πολιτικής έγινε πράξη.

Εγκρίθηκε σήμερα, με απόφαση του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολου Τζιτζικώστα, η δημιουργία και λειτουργία Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης για Άτομα με Αναπηρίες στον Δήμο Ηρωικής Πόλης Νάουσας. Η Δράση εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Κεντρική Μακεδονία 2021-2027.

Η Δράση είναι συνολικού προϋπολογισμού 292.000 ευρώ και θα υλοποιηθεί στο πρώην κτίριο του ΤΕΒΕ στην οδό Μαζαράκη. Η δομή, με εξειδικευμένο προσωπικό,  θα εξυπηρετεί Άτομα με Αναπηρίες  τα οποία δεν μπορούν να διαβιώσουν αυτόνομα ενόσω το οικογενειακό τους περιβάλλον αδυνατεί να τα υποστηρίξει.  Η δημιουργία της Δομής αποτελεί μια τομή στην κοινωνική πολιτική του Δήμου καθώς δίνει απάντηση στο ερώτημα των γονιών αναφορικά με το τι μέλλει γενέσθαι όταν πλέον δεν θα είναι σε θέση να φροντίσουν τα παιδιά τους.

 

Δήλωση του Δημάρχου Νάουσας Νίκου Κουτσογιάννη

 

«Μετά το διάλλειμα της προηγούμενης Διοίκησης το έργο  ξεκίνησε, συνεχίζεται και γίνεται πραγματικότητα  προς όφελος των συνδημοτών μας. Η δημιουργία της Στέγης  Υποστηριζόμενης Διαβίωσης για Άτομα με Αναπηρίες, συνιστά μια σπουδαία εξέλιξη για την Κοινωνική Πολιτική του Δήμου μας.

Ευχαριστώ τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολο Τζιτζικώστα και τον Αντιπεριφερειάρχη  Ημαθίας κ. Κώστα Καλαϊτζίδη για την αγαστή συνεργασία. Δηλώνω περήφανος  για την  υπέροχη ομάδα συνεργατών μου με επικεφαλής την Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης και  Εθελοντισμού κα Άννα Ασλανίδου και τους υπαλλήλους  γι αυτήν την τεράστια επιτυχία

Σε διάστημα μόλις 6  μηνών από την ανάληψη των καθηκόντων μας, η διοίκηση μας βγάζει τον Δήμο από την απραξία 4 ετών

Καλούμε τους υποκριτικά εκδηλώσαντες όψιμο ενδιαφέρον να δημοσιοποιήσουν την πολιτικής τους θέση αναφορικά με το τόσο ευαίσθητο αυτό ζήτημα. Τους προτρέπουμε επίσης να παραθέσουν τα πεπραγμένα τους κατά το διάστημα της προηγηθείσας θητείας σε επίπεδο Κοινωνικής Πολιτικής και ειδικότερα σε σχέση με τα Άτομα με Αναπηρίες. Θα είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Η Διοίκηση μας προχωράει μπροστά, παρόλα τα εμπόδια που οι τοπικοί αυτόκλητοι κήνσορες προσπαθούν να βάλουν».