'Εγκέφαλος και Εκπαίδευση: Οι Εκπληκτικές δυνατότητες των μικρών παιδιών για μάθηση'

Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2019 13:00
'Εγκέφαλος και Εκπαίδευση: Οι Εκπληκτικές  δυνατότητες των μικρών παιδιών για μάθηση'

Ενδιαφέρουσα η ημερίδα απο το Κέντρο Προστασίας και Αλληλεγγύης

Το Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Δήμου Νάουσας διοργάνωσε την τετάρτη στην “Εστία Μουσών” μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ημερίδα με θέμα “Εγκέφαλος και Εκπαίδευση: Οι Εκπληκτικές Δυνατότητες των Μικρών Παιδιών για Μάθηση και Ανάπτυξη.Προτάσεις για τον Εκσυγχρονισμό του Αναλυτικού Προγράμματος της Προσχολικής Εκπαίδευσης”.

Οι εισηγήτριες κυρίες  Ζαφρανά Μαρία, ομότιμη καθηγήτρια Ψυχολογίας στο τμήμα Επιστημών Προσχολικής Αγωγής Εκπαίδευσης του Α.Π.Θ. και  Μαυρίδου Μαριάννα, Μοντεσσοριανή Παιδαγωγός αντίστοιχα, μίλησαν για τις εκπληκτικές ικανότητες του εγκεφάλου των παιδιών Προσχολικής Ηλικίας, που πρέπει να τις αξιοποιήσουν τόσο οι εκπαιδευτικοί Προσχολικής Ηλικίας όσο και οι γονείς. Επισημάνθηκε ότι στην προσχολική ηλικία οι δυνατότητες των παιδιών είναι τεράστιες και απλά τις αγνοούμε. 

Στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα παρευρέθηκε η Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. κα. Αραμπατζή Στέλλα, η οποία απηύθυνε χαιρετισμό και προλόγισε τις εισηγήτριες, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΝ κ. Τασιώνας, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ, Μυλωνάς Ιωάννης  και πλήθος εκπαιδευτικών και γονέων.  Ακολούθησαν ερωτήσεις και  επικοδομητική συζήτηση.