Δράσεις του 1ου Γυμνασίου μας

Τρίτη 21 Μαρτίου 2023 09:47
Δράσεις του 1ου Γυμνασίου μας

Τις δύο προηγούμενες εβδομάδες του Μαρτίου υλοποιήθηκαν στους χώρους του Λαππείου 1ουΓυμνασίου δράσεις παρέμβασης, ευαισθητοποίησης, ενδυνάμωσης και ενημέρωσης εφήβων που έχει σχεδιάσει το Υπουργείο Υγείας. Οι μαθητές και μαθήτριες όλων των τάξεων συμμετείχαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Συγκεκριμένα, το διήμερο 1-2 Μαρτίου και στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος E-BUGη επισκέπτρια Υγείας του Γενικού Νοσοκομείου Νάουσας κ. Στέλλα Ζάλιου ενημέρωσε την Β΄ τάξη σχετικά με τους μικροοργανισμούς που απειλούν την υγεία μας και τους βασικούς κανόνες υγιεινής που  πρέπει να τηρούμε, για να προστατευτούμε από μικρόβια και ιούς. Από την άλλη, στην Α΄ τάξη παρουσίασε τους κινδύνους του καπνίσματος, παθητικού και ενεργητικού, στο πλαίσιο του προγράμματος Ανασαίνω ελεύθερα-Ζω ελεύθερα.

Επίσης, την Παρασκευή 17 Μαρτίου η επισκέπτρια υγείας του Κέντρου Υγείας Σκύδρας κ. Αναστασία Τασιώνα, στο πλαίσιο του προγράμματος «Ενδυνάμωση Εφήβων-Εκφοβισμός στον φυσικό και διαδικτυακό χώρο», ενημέρωσε τους μαθητές και τις μαθήτριες όλου του σχολείου σχετικά με το πρόβλημα του εκφοβισμού στους νέους και τους τρόπους αντιμετώπισης συμπεριφορών που μπορούν να τους βλάψουν, είτε στο σχολείο είτε στο διαδίκτυο.

Τέλος νωρίτερα τη Δευτέρα 6 Μαρτίου, με μια συγκινητική πρωτοβουλία που ανέλαβαν και υλοποίησαν μόνοι τους στο προαύλιο του σχολείου, οι μαθητές και οι μαθήτριες του τίμησαν τους νεκρούς και τους τραυματίες του πρόσφατου δυστυχήματος στα Τέμπη και ζήτησαν την πλήρη διαλεύκανση.