Δωρεά δύο απινιδωτών στο Δήμο Νάουσας

Τρίτη 13 Ιουλίου 2021 12:32
Δωρεά δύο απινιδωτών στο Δήμο Νάουσας

Δύο απινιδωτές τελευταίας τεχνολογίας δώρισε στον Δήμο Νάουσας ο επιχειρηματίας  στον κλάδο αυτοκινήτων και ιδιοκτήτης ξενοδοχειακής επιχείρησης Αστέριος Δάιος του Νικολάου,  τους οποίους παρέδωσε χθες Δευτέρα (12 Ιουλίου 2021) στον Δήμαρχο Νάουσας Νικόλα Καρανικόλα, παρουσία του Αντιδημάρχου Νεολαίας, Παιδείας και Αθλητισμού  Γιώργου Τριανταφύλλου και του Προέδρου της Κοινότητας Νάουσας Κώστα Χατζηστυλλή.

Ο κ. Καρανικόλας συνεχάρη τον επιχειρηματία για την πρωτοβουλία του και σημείωσε ότι τέτοιες εθελοντικές ενέργειες καταδεικνύουν την ευαισθησία των δημοτών για κοινωνικά θέματα, καθώς και την διάθεση συνεργασίας με τον Δήμο, κάτι το οποίο επιδιώκει και η ίδια η δημοτική αρχή.

Ο Δήμαρχος κατά την παράδοση των απινιδωτών ευχαρίστησε τον κ. Δάιο  εκ μέρους όλων των δημοτών για τη σημαντική αυτή δωρεά, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για μια προσφορά ουσίας, αφού οι απινιδωτές, όπως είπε, αν χρειαστεί κάποια απευκταία στιγμή, θα συμβάλλουν στην άμεση αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών.

Ο κ. Καρανικόλας ευχήθηκε τέτοιες ενέργειες να βρουν μιμητές και ανέφερε ότι οι απινιδωτές θα τοποθετηθούν στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Νάουσας και στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Νάουσας.

Επισημαίνεται ότι ο Δήμος Nάουσας, το επόμενο διάστημα, θα φροντίσει να εκπαιδεύσει εργαζόμενους του δήμου, μέλη αθλητικών συλλόγων και εθελοντές, ώστε σε συνεργασία με άλλους φορείς (Νοσοκομείο, Ερυθρό Σταυρό κλπ) να υπάρχει η δυνατότητα καλύτερης χρήσης των απινιδωτών και της παροχής πρώτων βοηθειών.