Διπλάσια η μείωση πληθυσμού στην Ημαθία σε σχέση με τον πανελλήνιο μέσο όριο και πρωταθλητής ο Δήμος Νάουσας με 9,3%!

Τρίτη 19 Ιουλίου 2022 17:48
Διπλάσια η μείωση πληθυσμού στην Ημαθία σε σχέση με τον πανελλήνιο μέσο όριο και πρωταθλητής ο Δήμος Νάουσας με 9,3%!

Ανακοινώθηκαν σήμερα από την ΕΛΣΤΑΤ- Ελληνική Στατιστική Αρχή, τα αποτελέσματα της διενέργειας απογραφής πληθυσμού με σκοπό τη συγκέντρωση στοιχείων για τα δημογραφικά και κοινωνικά χαρακτηριστικά του πληθυσμού της Ελλάδας, καθώς και για τη σύνθεση των νοικοκυριών και τις συνθήκες στέγασής τους.

Πανελλήνια λοιπόν εμφανίζεται μείωση πληθυσμού κατά 3.5% από τη μία δεκαετία στην άλλη, ενώ το δυσάρεστο για την Ημαθία είναι ότι το ποσοστό μέσα σε 10 χρόνια διπλασιάζεται στο 7.5%!! Στοιχεία διόλου ελπιδοφόρα, διότι φαίνεται η γήρανση του πληθυσμού, η φυγή των πολιτών σε διάφορες χώρες για εξεύρεση εργασίας και η αδυναμία να δημιουργήσουμε ως Ημαθιώτικη κοινωνία πολυμελές οικογένειες! 

 

Για το Δήμο Νάουσας, ο δείκτης χειροτερεύει ακόμα περισσότερο και σκαρφαλώνει στο 9.3%(!) η διαφορά του πληθυσμού από το 2011 στο 2021 με ότι αυτό συνεπάγεται για το μέλλον μας που φαντάζει πλέον δυσοίωνο.

Πρωταθλητές λοιπόν στην πτώση της πληθυσμιακής μας κοινωνίας καλούμαστε να αλλάξουμε το αύριο του Δήμου μας, αλλά για να συμβεί αυτό πρέπει να αξιοποιήσουμε στο μέγιστο τα πλεονεκτήματά μας. Τουρισμός, αμπελοκαλλιέργειες, Χιονοδρομικό Κέντρο, Άγιος Νικόλαος, Σχολή Αριστοτέλους, ιαματικά νερά Κοπανού, Μακεδονικοί Τάφοι και πολλά άλλα. Μόνο τότε θα μπορέσουμε να δημιουργήσουμε νέες θέσεις εργασίας και ένα καλύτερο αύριο ώστε να αυξήσουμε τα δημογραφικά μας νούμερα. Ειδάλλως την επόμενη δεκαετία θα έχουμε και νέα συρρίκνωση...

Αναλυτικά στη Φωνή Ναούσης.