Δημ Συμβούλιο Νάουσας: Μείωση 50% των δημ. τελών για 2 μήνες των επιχειρήσεων που είναι κλειστές λόγω κορωνοϊού

Τετάρτη 25 Μαρτίου 2020 10:52
Δημ Συμβούλιο Νάουσας: Μείωση 50% των δημ. τελών για 2 μήνες των  επιχειρήσεων  που  είναι κλειστές λόγω κορωνοϊού

Επίσης αποφάσισε την απαλλαγή των υποχρεώσεων για τραπεζοκαθίσματα το διάστημα αυτό

Την μείωση κατά 50% των δημοτικών τελών για 2 μήνες των καταστημάτων εστίασης, των μαγαζιών και επιχειρήσεων που  έχουν κλείσει λόγω κορωνοϊού,  αποφάσισε χθες Τρίτη το Δημ. Συμβούλιο Νάουσας που συνεδρίασε με τηλεδιάσκεψη. Οπως μας ενημέρωσε ο αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Καραγιαννίδης, επίσης αποφασίστηκε για το διάστημα αυτό,  η  απαλλλαγή  των καταστημάτων εστίασης, των καφετεριών κ.λ.π  από τις υποχρεώσεις τους για τραπεζοκαθίσματα. 

Πριοηγήθηκε σχετική επιστολή του Συλλόγου Εστίασης Νάουσας και απάντηση από το δήμαρχο κ. Καρανικόλα ότι θα εισηγούνταν την μερική ή ολική απαλλαγή. 

Η φωτογραφία από την τηλεδιάσκεψη είναι του Δημοτικού  Συμβούλου κ. Σταύρου Φουντούλη

                                    H επιστολή του  Συλλόγου Εστίασης Νάουσας

Αγαπητέ Δήμαρχε
η νέα πραγματικότητα που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε έχει επιφέρει ανεπανόρθωτη οικονομική ζημία στον κλάδο μας. Τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση είναι η ελάχιστη βοήθεια που μας δίνεται τη συγκεκριμένη στιγμή, καθώς το οικονομικό κενό που έχει δημιουργηθεί στις επιχειρήσεις
μας είναι δυσαναπλήρωτο.
Για αυτόν τον λόγο καλούμε εσάς και το Δημοτικό Συμβούλιο να λάβει γενναίες αποφάσεις αναφορικά με τους δημοτικούς φόρους και τα δημοτικά τέλη. Πιο συγκεκριμένα, ζητάμε την απαλλαγή, για όσο διάστημα παραμένουν τα καταστήματά μας κλειστά, των τελών κοινόχρηστων χώρων ,των τελών καθαριότητας και των λογαριασμών της ΔΕΥΑΝ τόσο για τις επιχειρήσεις όσο και για τις οικίες μας.
Πέρα από την παρούσα κατάσταση πρέπει να συνυπολογιστεί και η μεγάλη οικονομική πληγή που δεχθήκαμε το διάστημα της Αποκριάς, καθώς η πτώση του τζίρου μας κυμάνθηκε κοντά στο 60% σε σχέση με τα περσινά δεδομένα.
Ζητούμε να σταθείτε στο πλευρό μας και να στηρίξετε όλες τις επιχειρήσεις στο μέγιστο δυνατό βαθμό.


                                                                Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ 
                                                                ΑΓΓΕΛΟΣ ΧΑΤΖΗΣΤΥΛΛΗΣ

 

                                         Η απάντηση του δημάρχου κ. Καρανικόλα

Αξιότιμοι κύριοι,
Έλαβα την επιστολή σας σχετικά με την οικονομική δυσχέρεια στην οποία έχουν περιέλθει τα μέλη σας όπως άλλωστε δεκάδες επαγγελματίες και άλλων κλάδων λόγω των έκτακτων μέτρων που ελήφθησαν από την Κυβέρνηση στο πλαίσιο της προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κορονοϊό.
Αρχικά θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι  ως Δήμαρχος έχω ήδη εισηγηθεί μερική ή συνολική απαλλαγή από Δημοτικά Τέλη όσων καταστημάτων και επιχειρήσεων έχουν υποχρεωθεί σε διακοπή της λειτουργίας τους, λόγω των έκτακτων μέτρων που έχουν επιβληθεί και πρόκειται να συζητηθεί ως εξαιρετικά κατεπείγον προ ημερησίας θέμα στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νάουσας.
Θα ήθελα επίσης να σας γνωστοποιήσω ότι αυτές τις ημέρες επεξεργαζόμαστε ένα σχέδιο οργάνωσης συσσιτίου, ώστε να συνδράμουμε στην στήριξη άπορων δημοτών και οικογενειών που αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης.  Σε αυτό το εγχείρημα σας καλώ, εφόσον το επιθυμείτε, να συνδράμετε και να μας γνωστοποιήσετε αν κάποια μέλη σας, επιθυμούν να συμβάλλουν εθελοντικά στην προετοιμασία γευμάτων (π.χ. μάγειρες) .
Άλλωστε αυτήν την περίοδο όλοι κρινόμαστε για το πως υποστηρίζουμε τον συνάνθρωπό μας, ιδιαίτερα τα πιο αδύναμα στρώματα της κοινωνίας μας.
Τέλος, θα ήθελα να εκφράσω την έκπληξή μου για το γεγονός ότι η επιστολή σας προς εμένα εστάλη μετά τα μεσάνυκτα στο κεντρικό email του Δήμου Νάουσας,  αφού προηγήθηκε η δημοσίευσή της σε ΜΜΕ και μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Επανειλημμένα σας έχω δείξει ότι έχω ευήκοα ώτα και είμαι ανά πάσα ώρα και στιγμή στην  διάθεσή σας για διάλογο και άμεση επικοινωνία για τα προβλήματα του κλάδου σας, όπως άλλωστε και για όλους τους δημότες.

                                                           Με εκτίμηση,
                                                Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ Η.Π. ΝΑΟΥΣΑΣ

 

Share |