Δήλωση ανεξαρτητοποίησης Βασίλη Τζουβάρα από τον 'Κοινό Τόπο'

Δευτέρα 8 Απριλίου 2019 10:01
Δήλωση ανεξαρτητοποίησης Βασίλη Τζουβάρα από τον 'Κοινό Τόπο'

Επιστολή ανεξαρτητοποίησης από τον συνδυασμό του 'Κοινού Τόπου' έστειλε ο δημοτικός σύμβουλος Βασίλης Τζουβάρας στον πρόεδρο του δημοτικου συμβουλίου Νάουσας.

Αναφέρει:

“Σύμφωνα με τις προβλέψεις του άρθρου 66 του Νόμου 3852/2010 και του άρθρου 94 παρ. 4 του ΚΔΚ, με την παρούσα επιστολή θα ήθελα να δηλώσω την βούληση μου να αποχωρήσω από την ομάδα του Κοινού Τόπου . Είναι ξεκάθαρο στην συνείδηση των πολιτών της Νάουσας ότι από καιρό έχω διαχωρίσει την θέση μου από τον Κοινό Τόπο και τον κ. Κουτσογιάννη.

Αποφάσισα να ανεξαρτητοποιηθώ ως δημοτικός σύμβουλος γιατί όπως έκανα σε όλη μου την ζωή ως επαγγελματίας και ως άνθρωπος θέλω να είμαι ειλικρινής με τους ανθρώπους που μ΄ εμπιστεύθηκαν με την ψήφο τους.

Η αλήθεια είναι ότι έκανα αγώνα το 2014 για να εκλεγεί ο Κοινός Τόπος και δήμαρχος ο κ. Κουτσογιάννης, γιατί τον πίστεψα και πίστεψα στην κοινή μας προσπάθεια τότε να εργαστούμε όλοι μαζί για ένα καλύτερο μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας. Δυστυχώς διαψεύσθηκα και μάλιστα πολύ νωρίς, όταν αντιλήφθηκα ότι τα κίνητρα του κ. Κουτσογιάννη δεν ήταν τα ίδια με τα δικά μου, δηλαδή δεν ήταν πρωταρχικός στόχος του να εξυπηρετήσει το κοινό καλό. Τα επιχειρήματα είναι πολλά και γνωστά αναφέρθηκαν και άλλοι δημοτικοί σύμβουλοι σε αυτά. Δεν θα ήθελα να τα επαναλάβω.

Η ομάδα σκέψης και δράσης, όπως την βάπτισε τότε ο κ. Κουτσογιάννης, μας έκανε να πιστέψουμε ότι ήταν μια ανεξάρτητη κίνηση πολιτών και ότι όντως είμαστε μια ομάδα. Τελικά αυτό που ήθελε ο κ. Κουτσογιάννης ήταν να διοικήσει μόνος του, χωρίς να ακούει την δική μας γνώμη. Όταν μάλιστα τολμούσα να εκφράσω την διαφορετική μου άποψη τότε γινόμουν αντιπαθής και « εχθρός».

Πολλοί από εμάς στην δημοτική ομάδα έχουμε δεχτεί ύβρεις, ειρωνεία και χλευασμό από τον κ. Κουτσογιάννη και αυτό είχε αντίκτυπο στην προσωπική και επαγγελματική μας ζωή. Απογοητεύτηκα από αυτό που είπε ο κ. Δάγγας, ο οποίος μάλιστα είναι αντιδήμαρχος σε έμμισθη θέση εδώ και πέντε χρόνια, ότι έχω διαχωρίσει την θέση μου επειδή δεν έγινα αντιδήμαρχος. Ο ίδιος γνωρίζει πολύ καλά, διότι το έχουμε συζητήσει επανειλημμένως, τις διαφωνίες που είχα από την αρχή, οι οποίες ήταν στον τρόπο και στις ειλημμένες αποφάσεις του κ. Κουτσογιάννη.

Επειδή όμως εργάζομαι χρόνια στη Νάουσα και έχω πραγματική σχέση με την κοινωνία της ξέρω πως οι πολίτες γνωρίζουν πολύ καλά ποιος είμαι. Έχω λοιπόν εμπιστοσύνη στην κρίση του κόσμου, ο οποίος τελικά μπορεί να διακρίνει την αλήθεια και την αξιοπρέπεια.”