Διαδικτυακό συνέδριο:Σύγχρονες τάσεις και προκλήσεις στην καλλιέργεια ροδακινιάς

Τετάρτη 28 Απριλίου 2021 10:00
Διαδικτυακό συνέδριο:Σύγχρονες  τάσεις και προκλήσεις στην καλλιέργεια ροδακινιάς

Με πρωτοβουλία του Ναουσαίου Γιώργο Μαγγανάρη, καθηγητή στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου Τμήμα Γεωπονικών Επιστημών, Βιοτεχνολογίας & Επιστήμης Τροφίμων

Η Διεθνής Εταιρεία της Επιστήμης των Οπωροκηπευτικών διοργανώνει σειρά διαδικτυακών διαλέξεων σχετικά με την καλλιέργεια της ροδακινιάς το διάστημα 1-4 Ιουνίου με την συμμετοχή 16 διακεκριμένων ακαδημαϊκών και ερευνητών του εξωτερικού.

Το διαδικτυακό συνέδριο είναι χωρίς κόστος εγγραφής και εκτός από την ακαδημαϊκή και ερευνητική κοινότητα απευθύνεται σε γεωπόνους, φοιτητές και λοιπά ενδιαφερόμενα μέρη (stakeholders) από την βιομηχανία.

Αποτελεί προπομπό του 10ουΔιεθνούς Συνεδρίου Ροδακινιάς το οποίο θα πραγματοποιηθεί του χρόνου στην πόλη μας, το διάστημα 30 Μαΐου – 3 Ιουνίου 2022.

Ημερομηνίες: 1-4 Ιουνίου

Ιστότοπος εγγραφής:https://www.fruitsciences.eu/peach2021/webinar.html

Κόστος: δωρεάν

Διοργανωτές: ΤεχνολογικόΠανεπιστήμιοΚύπρου, International Society of Horticultural Science, Elsevier

1 Ιουνίου(18:00-20:00, Athens time)

 

  • Maria Jose Aranzana, IRTA-CRAG, Ισπανία

The impact of somatic mutations in peach breeding

 

  • Ksenija Gasic, Clemson University, ΗΠΑ

Advances in cultivar and rootstock breeding: A case study in peach

 

  • Davide Neri, University of Ancona, Ιταλία

Current trends in training systems

 

  • Ioannis Minas, Colorado State University, ΗΠΑ

Revealing the true impact of preharvest factors on peach fruit quality development and metabolism

 

2Ιουνίου(18:00-20:00, Athens time)

 

  • María Fabiana Drincovich, University of Rosario, Αργεντινή

The metabolic diversity of peach fruit and its usage as phytochemicals resources with roles in human nutrition and health

 

  • Juan Carlos Melgar, Clemson University, ΗΠΑ

Leading the peach industry to sustainable orchard fertilization

 

  • Bo Zhang, Zhejiang University, Κίνα

Regulation of peach fruit flavor-related volatiles

 

  • Ignasi Iglesias, Agromillora, Ισπανία

Towards enhanced peach fruit quality and reduction of production cost: a proposal of efficient training systems for future orchards         

      

3 Ιουνίου(18:00-20:00, Athens time)

 

  • Benedicte Quilot-Turion, INRA, Γαλλία

Recent advances on peach-brown rot interactions: searching solutions to fight in a sustainable manner

 

  • Jordi Giné-Bordonaba, IRTA, Ισπανία

Ethylene and ROS-scavengers in peach: are these key players determining the fruit resistance to biotic stress?

 

  • Carla Casals, IRTA, Ισπανία

Brown rot on stone fruits: from epidemiology studies to the development of effective control strategies

 

  • Guido Schnabel, Clemson University, ΗΠΑ

Biology, epidemiology and management of diseases of peach driving the spray program in the southeastern United States

 

4 Ιουνίου(18:00-20:00, Athens time)

 

  • Laura Rossini, University of Milan, Ιταλία

Design and realization of the multi-site PeachRefPopcollection: an international research and breeding tool for fruit trees

 

  • Nikos Papadopoulos, University of Thessaly, Ελλάδα

Invasive pest threatens the sustainable peach production

 

  • Thomas M. Gradziel, University of California at Davis, ΗΠΑ

Breeding peaches for processing: challenges and opportunities

 

  • Guglielmo Costa, University of Bologna, Ιταλία

Peach chemical fruit thinning: where we are, where we can go

 

Για περισσότερες πληροφορίες:

Γιώργος Μαγγανάρης

Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου

Τμήμα Γεωπονικών Επιστημών, Βιοτεχνολογίας & Επιστήμης Τροφίμων

Email:       [email protected] 

Website:   www.fruitsciences.eu