Διαδικτυακή ομιλία για το διαδίκτυο σε μαθητές του 1ου Γυμνασίου Νάουσας

Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2021 09:16
Διαδικτυακή ομιλία για το διαδίκτυο  σε μαθητές του 1ου Γυμνασίου Νάουσας

Μέσω τηλεδιάσκεψης την περασμένη Πέμπτη η κα. Δήμητρα Πουτούρη,Κρατική Πραγματογνώμονας Ψηφιακών Πειστηρίων, CFCEMScLawandIT, Μηχανικός Πληροφορικής Τ.Ε., που εργάζεται στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια Βορείου Ελλάδος της Ελληνικής Αστυνομίας, προσκεκλημένη του Λαππείου 1ουΓυμνασίου Νάουσας, ανέπτυξε το θέμα «Ασφαλώς… διαδίκτυο», στους μαθητές και των τριών τάξεων.

Η κα. Πουτούρη επισήμανε τους κινδύνους που εγκυμονεί η χωρίς περίσκεψη χρήση του τόσο από τους εφήβους όσο κι από τους ενίληκες. Επίσης μέσα από πραγματικά περιστατικά της δικής της και της διεθνούς εμειρίας προσπάθησε να προβληματίσει και να προειδοποιήσει τους μαθητές για την υπερ-έκθεσή τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που τους καθιστά ιδιαίτερα ευάλωτους.  

Στην εκδήλωση,  που διοργάνωσε στο πλαίσιο της παγκόσμιας ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου η Ομάδα Αγωγής Υγείας του σχολείου «ΝεΤΥ: Νέοι Τεχνολογία Υγεία», με υπεύθυνη την κ. Αλεξίου Φωτεινή, συμμετείχαν επίσης η Συντονίστρια Εκπαιδευτικού  Έργου του κλάδου ΠΕ86 Πληροφορικής κ. Μπαμπαλώνα Ελένη και η Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων ΔΔΕ Ημαθίας κ. Δημητριάδου Ελένη.