ΔΕΥΑΝ: Με το έργο της τηλεμετρίας θα αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της θολότητας του νερού

Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2021 20:04
ΔΕΥΑΝ: Με το έργο της τηλεμετρίας θα αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της θολότητας του νερού

 Από την διοίκηση της Δ.Ε.Υ.Α.Ν. ανακοινώνεται ότι μετά από μεγάλη περίοδο ανομβρίας και μετά τα τελευταία καιρικά φαινόμενα (έντονη βροχόπτωση, ειδικά στις περιοχές του Βουνού), αυξήθηκε απότομα το νερό στις πηγές του Αγίου Νικολάου.

Η ξαφνική αυτή αύξηση δημιούργησε και το γνωστό στις ακραίες αυτές περιπτώσεις, φαινόμενο της θολότητας στο πόσιμο νερό. Μετά από τέτοιες περιπτώσεις, το νερό εφόσον δεν είναι διαυγές, δεν πληροί τις προδιαγραφές για όλες τις χρήσεις.

Η χλωρίωση που γίνεται δεσμεύεται στις προσμίξεις που είναι διαλυμένες στο νερό και αν υπάρχει μεγάλο μικροβιολογικό φορτίο, πιθανόν δεν μπορεί να εξουδετερωθεί.

Στο μεγάλο αυτό πρόβλημα αναμένεται μεγάλη βελτίωση από το έργο της ΤΗΛΕΜΕΤΡΙΑΣ των 16 σημείων που υλοποιείται, αλλά και από το νέο μεγάλο πιο ολοκληρωμένο έργο των 80 σημείων ελέγχου (ΤΗΛΕΜΕΤΡΙΑ ΙΙ) που σχεδιάστηκε κατατέθηκε και αναμένεταιη έγκριση του.

Μια πόλη σαν τη Νάουσα χρειάζεται 300 κυβικά την ώρα για σωστή και πλήρη υδροδότηση, ενώ με τα προβλήματα που υπάρχουν δαπανώνται περισσότερα από τετραπλάσια κυβικά νερού. Οι εγκαταστάσεις καθαρίζουν 500 και πλέον κυβικά την ώρα σε τέτοιες δυσμενείς συνθήκες.

Στόχος μας είναι με την τηλεμετρία να περιορίσουμε την κατανάλωση και τις δαπάνες σε σημείο που να καλύπτουμε με τις υπάρχουσες εγκαταστάσεις τις ανάγκες και να λυθεί το πρόβλημα, μόνιμα.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΕΥΑΝ

ΤΑΣΙΩΝΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Share |