Δεν αγωνίστηκε το τμήμα γυναικών χάντμπωλ λόγω του Covid

Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2022 09:45
Δεν αγωνίστηκε το τμήμα γυναικών χάντμπωλ λόγω του Covid

Δεν προσήλθαν στη Νάουσα ούτε οι φιλοξενούμενες αθλήτριες.  Στο Ζαφειράκη ο Αθανασίου!

Δεν αγωνίστηκε την περασμένη Κυριακή, το γυναικείο τμήμα χάντμπωλ του Ζαφειράκη Νάουσας, καθώς τέσσερις αθλήτριες του νοσούν από κορονοιό (υποψίες και για άλλο κρούσμα), κάτι το οποίο εντοπίστηκε από τα προληπτικά selftestπου έκαναν οι αθλήτριες  πριν τον αγώνα.

   Εξαιτίας του γεγονότος πως τα τεστ ήταν αυτοδιαγνωστικού ελέγχου και όχι rapidή PCR(καθώς ήταν ημέρα Κυριακή) η ομοσπονδία του χάντμπολ απάντησε αρνητικά στο αίτημα του Ζαφειράκη για αναβολή του αγώνα, καθώς έτσι ορίζεται από το αγωνιστικό πρωτόκολλο που έχει ορίσει η ΓΓΑ, παρά το ότι το χάντμπωλ ανήκει στα αθλήματα αυξημένου κινδύνου.

 Το αποτέλεσμα όλης αυτής της κατάστασης, ήταν να μην προσέλθει στη Νάουσα η φιλοξενούμενη ομάδα του Ορφέα Κατερίνης, φοβούμενη για την υγεία των αθλητριών της και ορθώς έπραξε όπως αποδείχτηκε καθώς στη συνέχεια προέκυψαν κι άλλα θετικά κρούσματα, που φανερώνουν και την διασπορά μεταξύ των αθλητριών.

 Ζαφειράκης Νάουσας και Ορφέας Κατερίνης δεν προσήλθαν στο γήπεδο να αγωνιστούν, παρά την σχετική οδηγία της ομοσπονδίας για ΜΗ αναβολή του αγώνα και αυτό τους φέρνει αντιμέτωπους ( μέσα στο επόμενο διάστημα) με τον αθλητικό δικαστή.

  Ποιος όμως πιστεύει πως οι ομάδες δεν ήθελαν να αγωνιστούν; Πως η ομάδα να επιβάλλει σε ανήλικες αθλήτριες να αγωνιστούν, όταν η μισή ομάδα νοσεί και παράλληλα πως οι αθλήτριες να πείσουν τους γονείς τους να τους επιτρέψουν να αγωνιστούν υπό αυτές τις συνθήκες;

 Πολλά και αναπάντητα τα ερωτήματα, ωστόσο αξίζει να αναφερθεί πως και δυο οι ομάδες με αίσθημα ευθύνης , προτίμησαν την ενδεχόμενη τιμωρία (όταν προκύψει), παρά να ρισκάρουν την υγεία των αθλητριών και των οικογενειών τους. Η ομοσπονδία ορθώς δεν έδωσε αναβολή στον αγώνα, αφού δεν μπορούσε λόγω των οδηγιών της γενικής γραμματείας αθλητισμού (δεν αναγνωρίζει τα selftest) ωστόσο και οι ομάδες έπρεπε να διαφυλάξουν τα παιδιά τους.

Ευχής έργο, το πρωτόκολλο της ΓΓΑ να αναθεωρηθεί ειδικά όταν πρόκειται για ανήλικους αθλητές και να υπάρχει μεγαλύτερη ευελιξία, δεδομένων των πρωτόγνωρων συνθηκών που βιώνουμε.

 

Στο Ζαφειράκη Νάουσας ο Αθανασίου!

Στην απόκτηση νέου τερματοφύλακα προχώρησε τοπ τμήμα χάντμπωλ του Ζαφειράκη, όπως ανακοίνωσε μέσα από τη σελίδα του στο Facebook. Πρόκειται για τον Εδεσσαίο έμπειρο παίκτη Σάκη Αθανασίου ο οποίος μαζί με τον δικό μας Μπουμπουλέντρα, που είναι πολύ ανεβασμένος το τελευταίο διάστημα, θα αποτελέσουν ισχυρή αποτρεπτική δύναμη για τις αντίπαλες επιθέσεις.

Ο Αθανασίου έρχεται στη Νάουσας ύστερα και από ανταλλαγή με τον Ναουσαίο φέρελπι τερματοφύλακα Δάιο Γιώργο, τερματοφύλακα της Εθνικής ομάδας Εφήβων, ο οποίος θα αγωνίζεται για το υπόλοιπο μισό της χρονιάς με τον Αερωπό Έδεσσας για να πάρει παιχνίδια και εμπειρίες!

Καλή επιτυχία και στους δύο παίκτες!