ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ TOY ΩΔΕΙΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ

Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2019 08:44
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ TOY ΩΔΕΙΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ

Το Ωδείο «Αριστοτέλης» υποκύπτει στη Χριστουγεννιάτικη μαγεία των ημερών και την πασπαλίζει με ροκ αισθητική. Υποτίθεται ότι η κλασσική μουσική βρίσκεται ως φόρμα και ως κουλτούρα στον αντίποδα της ροκ. Ότι εκφράζει την αυστηρότητα, την πολυπλοκότητα, την ψυχρή πειθαρχία, ενώ η ροκ την ανέμελη προχειρότητα, το ξεφρένιασμα, τον πηγαίο αυθορμητισμό.

Σ’ένα βαθμό, όλα τα παραπάνω ισχύουν. Αυτό που όμως παραγνωρίζουμε είναι ότι , η ουσία της μουσικής είναι το μεράκι και το πάθος, είτε τη συλλαμβάνει και την εκτελεί ένας λόγιος μουσικός ,είτε ένας πιτσιρικάς που μόλις έπιασε την ηλεκτρική κιθάρα στα χέρια του. Η μουσική είναι μία και παραμένει άπιαστη για τους ασυγκίνητους, τους κακόβουλους, τους σοβαροφανείς και τους ‘’δήθεν’’ . Διόλου δεν νοιάζεται αν την κυνηγάς με στιλπνές άρπες και αβρά βιολοντσέλα ή με θορυβώδη ντραμς, βρώμικα πνευστά και ηλεκτρισμένες χορδές.

Για κοπιάστε λοιπόν, την Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2019, στις 18:00 στο Δημοτικό Θέατρο Νάουσας, να απολαύσετε τους μαθητές και καθηγητές του Ωδείου μας να ερμηνεύουν και να εκτελούν κλασσικά παραδοσιακά και ροκ χριστουγεννιάτικα κομμάτια.

Επιμέλεια/παρουσίαση: Στάμκου Σοφία
EΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ!