Χειμερινή Δράση Παλαιών Στελεχών 5ου Σ.Π.Βεροίας

Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2019 11:23
Χειμερινή Δράση Παλαιών Στελεχών 5ου Σ.Π.Βεροίας

Οι παλαιοί βαθμοφόροι- ανιχνευτές του 5ου Συστήματος Προσκόπων Βέροιας έζησαν την περιπέτεια με μια δυναμική απόδραση στο χιονισμένο Βέρμιο!!!

Το ραντεβού της φοβερής αυτής παρέας αυτής δόθηκε στο Κατασκηνωτικό Κέντρο Καστανιάς το Σάββατο 23 Φεβρουαριου 2019. Οι πρώτοι 3 εκδρομείς έφτασαν στο Κ.Κ.Καστανιάς μέσα σε έντονη χιονόπτωση το μεσημέρι του Σαββάτου προετοιμάζοντας το καταφύγιο. Αργότερα άρχισαν να καταφτάνουν οι υπόλοιποι εκδρομείς με το το χιόνι να πέφτει right through…

Αυτό που συναντήσαμε εκεί μας αποζημίωσε για όλη την μικρή ταλαιπωρία… Μια πανέμορφη ορεινή εικόνα, ένα κατάλευκο τοπίο τυλιγμένο από πυκνή ομίχλη, που έκανε το χώρο να μοιάζει με κινηματογραφικό σκηνικό… Το κέφι αμέσως κορυφώθηκε με τις χιονοτσουλήθρες ένα φανταστικό παιχνίδι που κάθε μικρό ή μεγάλο παιδί θέλει να παίζει ώρες ατελείωτες.


Δυστυχώς, η ώρα πέρασε γρήγορα καθώς το πρόγραμμα είχε μια μικρή πορεία προς το δασικό πυροφυλάκιο της περιοχής με θέα όλα σχεδόν τα ορεινά χωριά των Πιερίων. Εκεί αφού ήπιαμε την καθιερωμένη ζεστή σοκολάτα, αναπολήσαμε τις εκδρομές στις οποίες από το ίδιο σημείο κάναμε παρατηρήσεις αστερισμών όταν ήμασταν πρόσκοποι και η μικρή μας παρέα ξεκίνησε για την ζεστασιά του Κατασκηνωτικού μας Κέντρου. Εκείνο το βράδυ δίπλα στο τζάκι περάσαμε ένα εορταστικό βραδινό που τα είχε όλα!!! Ψήσιμο, πλάκες, προσκοπικές αναμνήσεις, πειράγματα και πολύ μα πολύ γέλιο.

Την επόμενη ημέρα γυρνώντας στη Βέροια κρατήσαμε μέσα μας τις ομορφιές του Βερμίου, τις πρωτόγνωρες εμπειρίες που ζήσαμε στο χιόνι, το κέφι , το άφθονο γέλιο αλλά και την ανάμνηση μιας περιπέτειας τέτοιας, που μόνο ο Προσκοπισμός μπορεί να σου χαρίσει.

Πίσω όμως από κάθε επιτυχία μιας δράσης κρύβονται και κάποιοι που με τον δικό τους τρόπο βοήθησαν και τους οφείλουμε θερμότατες ευχαριστίες μέσα από την καρδιά μας .

Ευχαριστούμε θερμά :

  • Την κ.Τομπουλίδου Κατερίνα
  • Τον Περιφερειακό Έφορο Κ.Μακεδονίας κ.Πιστοφίδη Ματθαίο

Δείτε παρακάτω φωτογραφίες καθως και βίντεο από την Χειμερινή Δράση Παλαιών Στελεχών 5ου Σ.Π.Βεροίας

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
previous arrow
next arrow