Bασιλείου: Άλλο η συνεργασία και άλλο η συνδιοίκηση που σφόδρα επιθυμεί ο κ. Κουτσογιάννης

Τετάρτη 24 Ιουνίου 2020 21:40
Bασιλείου: Άλλο η συνεργασία και άλλο η συνδιοίκηση που σφόδρα επιθυμεί ο κ. Κουτσογιάννης

'Εδωσε στην δημοσιότητα και φανταστικό πρακτικό σύμπραξης των δύο παρατάξεων,στο οποίο φέρομαι ότι συμμετείχα στην όλη διαδικασία, ενώ γνώριζε ότι ήταν ένα απλό υπόδειγμα' τονίζει μεταξύ άλλων

Σε όλους μας είναι γνωστό, ότι οι μύθοι του Αισώπου είναι σύντομες αφηγήσεις περιστατικών, με πρωταγωνιστές ζώα συνήθως - αλλά και θεούς και ανθρώπους - που χρησιμεύουν για να εξάρουν ή να στηλιτεύσουν χαρακτήρες και συμπεριφορές!

Δεν ξέρω αν το «περιστατικό», "η αλεπού και το κριάρι" εντάσσεται οπωσδήποτε σε αυτούς τους μύθους, αλλά για την περίφημη δημοτική παράταξη του Δήμου Νάουσας που ακούει στο όνομα "ΚΟΙΝΟΣ ΤΟΠΟΣ-ΟΜΑΔΑ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗΣ", της είναι ό,τι πρέπει!

Μια αλεπού, παρακολουθώντας ένα κοπάδι, που βοσκούσε μέσα σ' έναν καταπράσινο κάμπο, είδε ότι ανάμεσα στα πισινά πόδια του κριαριού, κουνιόταν πέρα - δώθε ένα μεγάλο και στρογγυλό κομμάτι κρέας. Και ήταν τόσο λεπτός ο «λώρος» που το κρατούσε κρεμασμένο από την κοιλιά του, ώστε η αλεπού έβγαλε το συμπέρασμα κι ήταν απόλυτα σίγουρη γι'αυτό, πως δεν θα αργήσει να πέσει, οπότε θα είχε να τρώει τουλάχιστον για μια βδομάδα. Πήρε, λοιπόν, από πίσω το κριάρι, μία, δυο, τρεις, πέντε, ημέρες, περιμένοντας να πέσει ο... μεζές, για να τον φάει. Όμως, ο «μεζές» δεν έπεσε ποτέ και, στο τέλος, η αλεπού ψόφησε από την πείνα!

Σχεδόν ένα χρόνο τώρα, η προαναφερόμενη παράταξη, και εκμεταλλευόμενη τον περίεργο εκλογικό νόμο που ίσχυσε στις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές, δεν εννοεί να αντιληφθεί και να κατανοήσει, ότι άλλος έχει εκλεγεί δήμαρχος, και άλλη παράταξη έχει αναλάβει τα ηνία του Δήμου μας!
Δεν εννοεί να καταλάβει, ότι το πνεύμα αυτού του νόμου, αποσκοπούσε μόνο σε συνεργασίες που θα ωφελούσαν τους δήμους και όχι σε ίδια πολιτικά συμφέροντα!

Αντί λοιπόν να συμμετέχει σε όλες τις διαδικασίες, με τον ρόλο που της έδωσαν οι δημότες μας, από την αρχή της τρέχουσας δημοτικής θητείας, θέτει πάντα τους δικούς της όρους και προσπαθεί να επιβάλλει τους δικούς της κανόνες λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου !

Γ. Βασιλείου, πρώην αντιδήμαρχος οικονομικών της παράταξης Καρανικόλα: 'Με αφορμή λοιπόν το κάλεσμα του δημάρχου μας, για συστράτευση και συμπόρευση όλων των πολιτικών δυνάμεων, με απώτερο σκοπό, βέβαια, την πρόοδο και την ευημερία του δήμου μας, θεώρησε πως άδραξε την κατάλληλη ευκαιρία να επανέλθει στο προσκήνιο, κάνοντας τις δικές της προτάσεις, που όμως συνοδεύονταν και με πρωτόγνωρες και περίεργες απαιτήσεις!

Δεν το κατάφερε όμως, και τώρα προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα! Τόλμησε μάλιστα να δώσει σήμερα στην δημοσιότητα και φανταστικό πρακτικό σύμπραξης των δύο παρατάξεων, στο οποίο φέρομαι ότι συμμετείχα στην όλη διαδικασία, σε συγκεκριμένη ημερομηνία μάλιστα, στην οποία έδωσα και την θετική μου ψήφο, αν και γνώριζε ο απίθανος αυτός άνθρωπος, ότι ήταν μόνο ένα απλό υπόδειγμα !

Βέβαια δεν είναι καθόλου κακό να κάνεις προτάσεις. Εποικοδομητικές όμως και όχι εξωθεσμικές και παράλογες!

Άλλο πράγμα είναι η συμπόρευση και η συνεργασία στην λήψη σοβαρών αποφάσεων, με την υπερψήφιση των προτάσεων στο δημοτικό συμβούλιο, και άλλο η συνδιοίκηση που σφόδρα επιθυμείς, θέτοντας μάλιστα και κόκκινες γραμμές!
Δεν πρέπει όμως, και δεν είναι σωστό να ξερογλείφονται ακόμη, όλοι αυτοί που αποτελούν την περίεργη αυτή δημοτική παράταξη!

Ας αντιληφθούν επιτέλους, ότι ο δήμος της Ηρωικής Πόλης μας, δεν είναι για τις επιθυμίες τους! Το αποφάσισαν οι δημότες με την ψήφο τους!

Η δημοτική παράταξη "Ένα Μαζί", η δική μας παράταξη δηλαδή, είναι τόσο δυνατή, ικανή και ενωμένη, και αυτήν επέλεξε ο κόσμος να διοικήσει τον δήμο μας! Και ο αρχηγός της, ο δήμαρχος μας, δηλαδή , είναι τόσο ικανός, δημιουργικός και συναινετικός, ώστε να μην καταλείπεται καμία αμφιβολία, ότι μπορεί να τον οδηγήσει, στην θέση που δικαιούται και το αξίζει!
Ναι λοιπόν στη συναίνεση και όχι στις μυθοπλασίες!
Ναι στις σοβαρές και αξιόπιστες προτάσεις!
Όχι όμως στον πολιτικό παραλογισμό!"