Ατιπαράθεση μεταξύ του 'ΕΝΑ μαζί' και της ΔΙοίκησης του Δήμου Νάουσας για την εκπροσώπηση του δήμου στις εκδηλώσεις της 25ης Μαρτίου

Τρίτη 26 Μαρτίου 2024 18:45
Ατιπαράθεση μεταξύ του 'ΕΝΑ μαζί' και της ΔΙοίκησης του Δήμου Νάουσας για την εκπροσώπηση του δήμου στις εκδηλώσεις της 25ης Μαρτίου

Αντιπαράθεση έχει προκύψει σχετικά με το  εάν  έπρεπε ή όχι ο εκλεγμένος δήμαρχος Νάουσας Νίκος Κουτσογιάννης, επειδή έχει τεθεί σε αργία, να καταθέσει στεφάνι στην εκδήλωση για την επέτειο της 25ης Μαρτίου.

ΕΝΑ Μαζί: "Δεμένος με την καρέκλα του

ο κ. Κουτσογιάννης"

Στην ανακοίνωσή του ο πρώην δήμαρχος Νικόλας Καρανικόλας και η παράταξή του αναφέρουν:

"H εθνική εορτή της 25ης Μαρτίου, αποτελεί ημέρα μνήμης και υπερηφάνειας για όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες. Είναι μια ημέρα κατά την οποία τιμούμε το παρελθόν, την ιστορία και τους αγώνες που έδωσαν οι προγονοι μας για την ελευθερία.

Δυστυχώς, τη μεγάλη αυτή επέτειο, κάποιοι φρόντισαν να την αμαυρώσουν. Και αυτό για δύο λόγους.

Είναι η πρώτη φορά που στον Δήμο μας δεν υπήρχε καμία θεσμική εκπροσώπηση πέρα των τοπικών παραγόντων. Για κάποιους απλά έβρεχε εκείνη την ώρα.

Δεύτερον, ως είθισται, στις εθνικές επετείους της 28ης Οκτωβρίου και της 25ης Μαρτίου, όπως επίσης και στις επετείους της Απελευθέρωσης και του Ολοκαυτώματος, ο Δήμαρχος είναι αυτός που καταθέτει στεφάνι ως εκπρόσωπος του Δήμου Νάουσας.

Δεδομένου του ότι ο κ. Κουτσογιάννης βρίσκεται σε αργία από τις 6/03 και το Δημοτικό Συμβούλιο έχει ορίσει αναπληρωτή του για όσο διάστημα βρίσκεται σε αργία τον κ. Δολδούρη, χρέη Δημάρχου εκτελεί- ή τουλάχιστον θα έπρεπε να εκτελεί- ο κ. Δολδούρης. Επομένως, αποτελεί μέγιστη προσβολή προς τους πολίτες του Δήμου Νάουσας, αλλά και προς την ίδια την ιστορία του ηρωικού μας τόπου, η κίνηση αυτή από πλευράς του εν αργία Δημάρχου να καταθέσει ο ίδιος στεφάνι ως Δήμαρχος του Δήμου Η.Π. Νάουσας, κάτι που αποτέλεσε για την παράταξη μας λόγο συμβολικής αποχώρησης από την εξέδρα των επισήμων, ως ένδειξη διαμαρτυρίας.

Επειδή τα όσα συνέβησαν χθες αποτελούν τη συνέχεια από μια σειρά παρόμοιων περιστατικών που συμβαίνουν καθημερινά το τελευταίο διάστημα, τονίζουμε ότι δεν θα νομιμοποιήσουμε καμία τέτοια ενέργεια, η οποία μας προσβάλλει όλους και δηλώνει απείθεια προς τις αρμόδιες Αρχές, προς τη Δικαιοσύνη και προς όλους τους συνδημότες μας. Ο κ. Κουτσογιάννης θα πρέπει να σεβαστεί την αργία που του έχει επιβληθεί, έως ότου υπάρξει κάποιο άλλο δεδομένο.

Ο Δήμος Νάουσας πρέπει να συνεχίσει να λειτουργεί ομαλά και, πάνω από όλα, νόμιμα. Την ευθύνη αυτή την έχει ο κ. Κουτσογιάννης και η παράταξή του, η οποία δεν μπορεί να συνεχίσει να κλείνει το μάτι σε όσα πράττει ο επικεφαλής της αυθαίρετα! Κανένας μας δεν βρίσκεται πιο πάνω από τους νόμους.

Καλούμε τον κ. Κουτσογιάννη να επιδείξει την δέουσα σοβαρότητα, να σεβαστεί την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει και να μην προβαίνει σε ενέργειες που αποπροσανατολίζουν την κοινή γνώμη και βρίσκονται ενάντια στον όρκο τον οποίο έδωσε «Ορκίζομαι να φυλάττω πίστη στην πατρίδα, υπακοή στο Σύνταγμα και τους νόμους…»".

Διοίκηση του δήμου Νάουσας: "«Δεμένος» με την αγάπη του

για τον τόπο ο Νίκος Κουτσογιάννης"

Η ανταπάντηση της  διοίκηση του δήμου Νάουσας :

"Η παράταξη ΈΝΑ Μαζί, για μία ακόμη φορά, απέδειξε αυτά που την χαρακτήριζαν στα 4 χρόνια που διετέλεσε δημοτική αρχή: άγνοια, αδιαφορία και ανεπάρκεια.

Ο Νίκος Κουτσογιάννης είναι ο Δήμαρχος του Δήμου Ηρωικής Πόλεως Νάουσας και μάλιστα εκλεγμένος με νωπή λαϊκή εντολή.

Υπάρχει μία τεράστια διαφορά μεταξύ εθίμου και διοικητικών ενεργειών. Προφανώς η κατανόηση αυτής της διαφοράς είναι δύσκολη για κάποιους. Θεωρούμε πως ως διοίκηση δεν πρέπει να ασχοληθούμε ξανά με την παράταξη αυτή και την αγωνιώδη προσπάθεια της να είναι στη δημοσιότητα.

Εμείς, ο  Κοινός Τόπος, ως διοικούσα παράταξη, με περισσή αγάπη για την πόλη και τα χωριά μας, εργαζόμαστε, όλοι μαζί, για να ανατάξουμε τον Δήμο Νάουσας.

Έναν Δήμο που οδηγήθηκε σε μαρασμό από την προηγούμενη διοίκηση.

Η προσπάθεια μας επιβραβεύεται από τους δημότες και αυτό ενοχλεί. 

Δεν πειράζει. Συνεχίζουμε με εργατικότητα και προσήλωση στο έργο μας.

Ο τόπος μας πάνω από όλα".