Αραμπατζής: 'Στην Α1 κατηγορία θα παίξει τελικά η ομάδα του ΦΑΣ Νάουσα. Εκλογές για αλλαγή της δοίκησης'!

Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2022 10:52
Αραμπατζής: 'Στην Α1 κατηγορία θα παίξει τελικά η ομάδα του ΦΑΣ Νάουσα.  Εκλογές για αλλαγή της δοίκησης'!

Στο τοπικό πρωτάθλημα θα αγωνιστεί τελικά η Νάουσα, σύμφωνα με επίσημη δήλωση του χρηματοδότη της ομάδας  Πέτρου Αραμπατζή κάνοντας γνωστό επίσης ότι οι ενέργειες συγχώνευσης με τον Αστέρα Τριποτάμου δεν καρποφόρησαν. Επίσης ενημερώνει ότι θα προκηρυχθούν εκλογές για αλλαγή διοίκησης!

Η δήλωσή του:

"Ξεκινήσαμε πριν από περίπου δύο μήνες να σχεδιάζουμε μια ομάδα που θα επέστρεφε στο εθνικό στερέωμα του ποδοσφαίρου, εκεί που αξίζει στον ΦΑΣ. Ο σχεδιασμός αφορούσε τη συμμετοχή στην Α1 της ΕΠΣ Ημαθίας, με ομάδα που εξαρχής θα πρωταγωνιστήσει, μη χάνοντας άλλη μια χρονιά στο τοπικό. Σχεδιάστηκε λοιπόν μια ομάδα με δύναμη Γ΄ Εθνικής, από τον Μιχάλη Αλεξιάδη σε συνεννόηση με τη διοίκηση.

Στην πορεία ήλθε η πρόταση της συγχώνευσης με τον Αστέρα Τριποτάμου, μέσω αγοράς του ΑΦΜ, για απευθείας συμμετοχή στη Γ΄ Εθνική. Το πλάνο προσαρμόστηκε στα νέα δεδομένα, με νέες προσθήκες, ακόμη και ξένων παικτών. Η εικόνα της ομάδας στα δύο ματς που αγωνίστηκε νομίζω δικαίωσε αυτόν τον σχεδιασμό, παρότι ήταν ακόμη η αρχή και υπήρχαν υπό υλοποίηση πέντε επιπλέον μεταγραφές παικτών εγνωσμένης αξίας, στη βάση των αναγκών που περιέγραφε ο προπονητής μας.

Κανένας σχεδιασμός συγχώνευσης δεν είναι εύκολος, ομάδων η εταιρειών. Έτσι και η δική μας προσπάθεια, στην πορεία υλοποίησής της, εμφάνισε προβλήματα, μικρά και μεγάλα. Με κυριότερο, αυτό που καταγράφηκε εξαρχής στο συμφωνητικό που υπογράψαμε, ότι η ομάδα του Αστέρα δεν προκήρυξε άμεσα εκλογές, ώστε να αποκτήσει νέο διοικητικό συμβούλιο, με πλειοψηφία μελών από τη Νάουσα, αφού η ομάδα μέχρι τον Δεκέμβριο θα μετονομαζόταν σε ‘Νάουσα’.

Εκτός αυτού, λίγο πριν τον αγώνα κυπέλλου γιγαντώθηκε το ζήτημα της μη πληρωμής των δελτίων της ομάδας -700 ευρώ!-, με τον πρόεδρο του Αστέρα να εμφανίζεται με αυτή την αφορμή μαινόμενος στη Νάουσα και με ύβρεις εναντίον όλου του διοικητικού συμβουλίου και εμού, να ζητά την ομάδα για λογαριασμό του. Παρότι διέκρινα παγίδα, πλήρωσα τα δελτία για το καλό της ομάδας αποφάσισα να δηλώσω παραίτηση χωρίς καμία δήλωση η απαίτηση, δεδομένου ότι εμφανιζόμουν ως το ‘μαύρο πρόβατο’ στην προσπάθεια της συγχώνευσης.

Στη συνέχεια, ο καταρχήν ‘αποφασισμένος’ για όλα και ‘δυνατός’ οικονομικά πρόεδρος του Αστέρα, ζήτησε εκ νέου τη βοήθειά μου και πρότεινε την κοινή μας πορεία και συνεργασία. Πάντα με γνώμονα το καλό της ομάδας, αποδέχθηκα και επέστρεψα, χωρίς να αποκρούσω τα όσα ακραία και υβριστικά είχαν ακουστεί εναντίον μου.

Μέσα στις λίγες μέρες πυκνών εξελίξεων που ακολούθησαν, η μία απόφαση άλλαζε από μια άλλη, με τελική δήλωση του προέδρου του Αστέρα ότι «δεν ξανασχολούμαι με τη Νάουσα, συνεχίστε μόνοι σας», με μοναδική απαίτησή του τα χρήματα της επιχορήγησης, κάτι που εμείς είχαμε εξαρχής αποδεχθεί.

Αποφασίσαμε με το διοικητικό συμβούλιο του ΦΑΣ να συνεχίσουμε την προσπάθεια της Γ΄ Εθνικής, με μετονομασία του Αστέρα σε ‘Νάουσα’, δηλώνοντας παράλληλα, καλού-κακού, την ομάδα του ΦΑΣ Νάουσα στην Α1 της ΕΠΣ Ημαθίας.

Ζητήσαμε την άμεση προκήρυξη εκλογών του Αστέρα, όπου αυτή τη φορά θα συμμετείχαν πέντε μέλη από τον Δήμο Νάουσας, αφού σε έναν μήνα η μετονομασία θα είχε γίνει πράξη. Αντί αυτού, ακολούθησαν νέες καθυστερήσεις, παλινωδίες και παράδοξα, με αποτέλεσμα να αποφασίσουμε οριστικά την περασμένη Παρασκευή τη συμμετοχή του ΦΑΣ Νάουσα στην Α1, χωρίς καμία συνέχιση της διαδικασίας της μετονομασίας του Αστέρα, αφού διαρκώς βρισκόμασταν μπροστά σε νέα προβλήματα, με ένα βήμα εμπρός και δύο πίσω.

Όλο αυτό το ιστορικό, διαδραματίστηκε με την τοπική κοινωνία σε άνοια και σε αναστάτωση, κυρίως δε με τους παίκτες και το προπονητικό τιμ να παρακολουθεί εμβρόντητο τα πισωγυρίσματα και τα δημοσιεύματα, μη μπορώντας να αντιδράσει, κι αναμένοντας με αγωνία συμφωνημένες προκαταβολές –οι περισσότεροι ήταν τακτοποιημένοι- και ήρεμο κλίμα ενόψει των αγωνιστικών υποχρεώσεων.

Όλη αυτήν την περίοδο, κάναμε κι εμείς λάθη. Κι εγώ προσωπικά. Στον βαθμό που η τοπική κοινωνία και οι φίλαθλοι της ομάδας δεν εγκρίνουν τη μέχρι σήμερα πολιτική μας, προκηρύσσουμε εκλογές στον ΦΑΣ Νάουσα το συντομότερο δυνατό και προχωράμε για την αλλαγή της διοίκησης".