Aποστ. Βεσυρόπουλος: Μείωση φόρων και ισχυρή ανάπτυξη με επενδύσεις για να γυρίσουμε σελίδα

Παρασκευή 5 Ιουλίου 2019 13:14
Aποστ. Βεσυρόπουλος: Μείωση φόρων και ισχυρή ανάπτυξη με επενδύσεις για να γυρίσουμε σελίδα

Η κυβέρνηση του κ.Τσίπρα επέβαλε 29 νέους φόρους στραγγαλίζοντας την πραγματική οικονομία. Αποτέλεσμα η αναιμική ανάπτυξη, οι 816.000 κατασχέσεις, οι 1,1 εκατ. πολίτες που απειλούνται και αυτοί με κατασχέσεις και πλειστηριασμούς, την ίδια ώρα που οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των πολιτών προς την Εφορία ξεπέρασαν τα 105 δισ. ευρώ.

Η πολιτική αυτή απέτυχε, καταδικάστηκε από τους πολίτες. Ώρα να μιλήσουμε για το μέλλον, για το σχέδιο της αυριανής κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Στον πυρήνα αυτού του σχεδίου είναι η μείωση των φόρων και η προσέλκυση επενδύσεων. Η συνταγή είναι απλή: μείωση φόρων και ισχυρή ανάπτυξη με επενδύσεις για να γυρίσουμε σελίδα.

Μέσα στην πρώτη διετία της διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας θα έχει μπει τέλος στον παραλογισμό της υπερφορολόγησης, το εκκρεμές θα κινηθεί στην αντίθετη πλευρά με μείωση φόρων, όπως:

-Μείωση κατά 30% του ΕΝΦΙΑ για όλους.
-Μείωση του φορολογικού συντελεστή για τις επιχειρήσεις από το 28% στο 20% και του φόρου για στα μερίσματα από το 10% στο 5%.

-Σταδιακή κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης.

-Καθιέρωση  κατώτατου εισαγωγικού φορολογικού συντελεστή για μισθωτούς, συνταξιούχους, αγρότες, ελεύθερους επαγγελματίες και ατομικές επιχειρήσεις στο  9%, από 22% που είναι σήμερα και με αύξηση του αφορολόγητου κατά 1.000 ευρώ για κάθε παιδί.

- Μειώνουμε τις ασφαλιστικές εισφορές στην κύρια σύνταξη από 20% σε 15%. 

- Μειώνουμε τον ΦΠΑ, με καθιέρωση τελικά δύο βασικών συντελεστών 11% και 22%, από 13% και 24% που είναι σήμερα, διατηρώντας τον υπερμειωμένο συντελεστή του 6% ως έχει. 

Η μείωση των φόρων όμως δεν αρκεί από μόνη της. Η χώρα χρειάζεται Ισχυρή Ανάπτυξη που θα έρθει μόνο μέσα από επενδύσεις. Χρειάζονται θεσμικές και νομοθετικές πρωτοβουλίες και είναι ήδη έτοιμα τα νομοσχέδια που θα καταθέσουμε άμεσα, τα οποία περιλαμβάνουν:

- Ειδικά  κίνητρα για την προσέλκυση επενδύσεων με διπλασιασμό του χρόνου για συμψηφισμό ζημιών και δυνατότητα υπεραποσβέσεων για νέες επενδύσεις σε ποσοστό 200%.

- Άμεση απονομή δικαιοσύνης και ταχεία εκδίκαση των προσφυγών για επενδύσεις σε ειδικά τμήματα δικαστηρίων.

- Προχωράμε στη  ριζική απλοποίηση των διαδικασιών αδειοδότησης μιας επένδυσης με την θέσπιση ρητών προθεσμιών.

- Δημιουργούμε 43.000 νέες θέσεις εργασίας κάθε χρόνο από τις δημόσιες επενδύσεις που θα αναβαθμίσουν και τις υποδομές της χώρας.

- Ενισχύουμε την αγορά ακινήτων με αναστολή του ΦΠΑ στην οικοδομή και του φόρου υπεραξίας για 3 χρόνια.

Υπολογίζεται από τις επενδύσεις στην αγορά ακινήτων θα δημιουργηθούν 37.000 νέες θέσεις εργασίας. Τουρισμός  και ναυτιλία θα προσελκύσουν επενδύσεις 20-25 δισ. ευρώ ενώ στα 15-20 δισ. ευρώ υπολογίζονται οι επενδύσεις στον πρωτογενή τομέα και στη μεταποίηση τροφίμων και παραδοσιακών αγροτικών προϊόντων.

Στις 7 Ιουλίου κοιτάμε και προχωράμε μπροστά για να συναντήσουμε την Ισχυρή Ανάπτυξη και την Αυτοδύναμη Ελλάδα.

Αυτή είναι η Ελλάδα που μας αξίζει.