Από το βροντερό 'ΟΧΙ' στο περιβόητο 'ΝΑΙ'

Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2019 13:25
Από το βροντερό 'ΟΧΙ' στο περιβόητο 'ΝΑΙ'

Της κ. Ευθυμούλας Μπαμπάτση - Τζερεφού

- Μαρί Κατίνα, μαρί τι ήταν αυτο που επαθάμι; Σι χουνιμό δεν τόχω! Δεν αμπουρώ να κοιμηθώ...

- Γιατί ιγώ Βαγγιλί σάματι καλίτιρα ίμι; Εβγαλα «έρπι» σε λέγoυ. - Κατίνα, σ΄απουρούν μ΄έρχητι: Πως γένιτι μαρί λαός να ουρλιέται και να βροντοφωνάζει «ΟΧΙ» και αυτοινοί να του φκιάνουν «ΝΑΙ».

- Φαίνητι κουφάθηκαν απ΄τις πουλές παράδις που τους πληρώνουμι ιμείς οι ίντιοι ικί σιακάτου που τους εστειλάμι για να μας υπουστηρίζουν κι αυτοινοί θάρρησαν ότι αμπουρούν να λέγουν ότι θέλουν. «Μαυράδα τους».

- Αρά ου κόσμους ήθιλι δημουψήφισμα.

- Χα, χα, χα ας γελάσω!!! Γιατί μαρί να μπουν στουν κόπου, αφού του είχαν έτοιμου του «ΝΑΙ».

- Λέλε μάνα μου τι μας έφκιασαν; Σιου να γένι του χατήρι απ΄τους Αμιρικάνους και απ΄τους Γερμανούς. - Μαρί τι νόμοι ίνοι αυτοί; Εμασαν «153» απού κάθε καρυντιάς καρύδι για να γένουν καλοί στους γειτόνους τάχα για να είμιστι αγαπημένοι.

- Τι αγάπη μαρί δα είνι απού δω και σιαπέρα; Ερμα τα χάλια μας!

- Ιγώ μαρί τον Τσίπρα τουν ψήφισα του 2015 γιατί ήξιρα ότι ήταν αριστερός και οι αριστιροί υπουστηρίζουν αυτά που θέλει ου λαός.

- Πιό λαό μαρί; «ΟΧΙ» ο λαός «ΝΑΙ» «οι αριστεροί».

- Αυτό δεν καταπίνητι μι τίποτα. Γι΄αυτό πέθανι και ο Σκούπερ την ώρα που δα άκουγι του «ΝΑΙ» και δεν το άντιχι.

- Τι άνθρωπος ήταν μαρί αυτός ο Σκούπερ;

- Εγώ θα σας πω που τον ήξερα καλά, μπήκε ξαφνικά στην κάμαρη απ΄την κουζίνα η Ευθυμώ, η θυγατέρα της Βαγγιλίς.

- Ο Δημήτρης Σκούπερ ήταν ένας γνήσιος λαϊκός ζωγράφος μα πάνω απ΄όλα πατριώτης

– Μακεδόνας. Εζησε όπως ακριβώς ήθελε ο ίδιος και δεν ήθελε τίποτα!!! Το μόνο που χρειάζονταν ήταν μπογιές με χρώματα για να ζωντανεύει πάνω στο χαρτί την ιστορία της αγαπημένης του Νάουσας. Μιλούσε με τη σιωπή του! Κανέναν δεν πείραζε κανέναν δεν πρόσβαλε. Ευγενικός και αξιοπρεπής. Του κόσμου τα παλάτια να του χάριζες δεν έφευγε με τίποτα από το ταπεινό καλύβι του. Δεν ήξερε γράμματα, ήξερε όμως τις πραγματικές αξίες της ζωής. Δεν έκοψε τις ρίζες του, πότιζε με πείσμα το δένδρο της παράδοσης μας. Εκοψε όμως το νήμα της ζωής του την ώρα που αυτός ήθελε. Ηταν ένας «Αγιος» και θα μείνει «ΑΘΑΝΑΤΟΣ» για το έργο που άφησε πίσω του. Η Ευθυμώ γύρισε στην κουζίνα και η Κατίνα με τη Βαγγιλί συνέχισαν την κουβέντα τους.

- Κατίνα ιμείς οι ντύο τώρα που ομιλούμι τα παλία, τα Ναιουσαιϊκά λες οι αριστεροί να μας πιράσουν ότι τάχατις είμιστι απού τη Βόρεια Μακεδονία;

- Μαρί τι επαθάμι; Να λέμι Βόρεια Μακεδονία, χωρίς να έχουμι Νότια! Τι σχέδια είνι αυτά που μας έφκιασαν για να μας ανακατώνουν; Μαρί ιμείς ξέρουμι μόνο μια Μακεδονία και μάλιστα Ελληνική!

- Βαγγιλί μη φουνάζεις γιατί αν μας ακούσουν ότι πήγαμι και στου τρανό συλαλλητήριο στη Βέροια και τραγουδούσαμε του «Μακεδονία Ξακουστή» δα πουν ότι είμιστι φασίστριες και τότι δεν δα μας ξεπλένει ολόκληρη η Αράπιτσά μας. «Μη χειρότερα»