Απ. Βεσυρόπουλος: Μειώνονται τα τέλη κυκλοφορίας για τα τουριστικά λεωφορεία

Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2021 09:40
Απ. Βεσυρόπουλος: Μειώνονται τα τέλη κυκλοφορίας για τα τουριστικά λεωφορεία

Σύσκεψη με τους εκπροσώπους σωματείων από όλη την Ελλάδα. Συμμετείχε και ο κ. Μάνος Ράλλης αντιπρόεδρος τουριστικών πρακτόρων Ν. Ημαθίας και Πέλλας  - Βίντεο

Η Κυβέρνηση, θέλοντας να στηρίξει τον κλάδο των ιδιοκτητών τουριστικών λεωφορείων, που έχει πληγεί από τις επιπτώσεις της πανδημίας στην οικονομία και στον τουρισμό, προχωρά σε γενναία  μείωση των τελών κυκλοφορίας για το 2021.

 Αναλυτικά:

 α) για την Α΄ κατηγορία (τουριστικών λεωφορείων έως 40 θέσεων), τα τέλη κυκλοφορίας μειώνονται από 430 ευρώ σε 215 ευρώ.

 

β) για τη Β΄ κατηγορία (τουριστικών λεωφορείων 41 θέσεων και άνω), τα τέλη κυκλοφορίας μειώνονται από 595 ευρώ σε 300 ευρώ.

 

Επίσης, προκειμένου να επιταχυνθεί η διαδικασία καταβολής της αποζημίωσης στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ, τα ΚΤΕΛ και τα τουριστικά λεωφορεία δημόσιας χρήσης για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων του COVID-19, το Υπουργείο Οικονομικών προχωρά στην κατάθεση νομοθετικής ρύθμισης με την οποία καταργείται η προϋπόθεση της υπαγωγής των βεβαιωμένων οφειλών στη φορολογική διοίκηση και στα ασφαλιστικά ταμεία σε καθεστώς τμηματικής καταβολής.

 

Η συγκεκριμένη ρύθμιση καθίσταται επιβεβλημένη, λόγω των πρακτικών προβλημάτων που προέκυψαν κατά την έκδοση και εξόφληση των οικείων χρηματικών ενταλμάτων, αλλά και για να διευκολυνθεί η παροχή ρευστότητας σε αυτές τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες.

 

Παρουσία Βεσυρόπουλου η συνέλευση των ιδιοκτητών τουριστικών λεωφορείων. Στο 50% τα τέλη κυκλοφορίας Με τη συμμετοχή του υφυπουργού Οικονομικών Απόστολου Βεσυρόπουλου πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα η Γενική Συνέλευση των Ενώσεων και των Σωματείων Ιδιοκτητών Τουριστικών Λεωφορείων από όλη την Ελλάδα, αναφορικά με την ανάγκη στήριξης του κλάδου από την Πολιτεία εν μέσω πανδημίας.

 

Οι ιδιοκτήτες λεωφορείων κατέθεσαν στον υφυπουργό τους προβληματισμούς και τα επιχειρήματά τους αναφορικά με την ανάγκη μη πληρωμής τελών κυκλοφορίας σε έναν κλάδο που τελεί σε αναστολή στον καιρό της πανδημίας, σε συνδυασμό με τη δύσκολη περίοδο που αναμένεται ακόμη και για την περίοδο μετά το αναμενόμενο άνοιγμα του Τουρισμού.

 

Ο κ. Βεσυρόπουλος αντιλήφθηκε το μέγεθος του προβλήματος και δεσμεύθηκε ότι σύντομα θα ψηφιστεί ρύθμιση στην οποία οι ιδιοκτήτες λεωφορείων θα υποχρεούνται να πληρώσουν κατά την τρέχουσα χρονιά το ήμισυ των τελών κυκλοφορίας.

 

Η εξέλιξη είναι σημαντική ανάσα για τον κλάδο των τουριστικών λεωφορείων, ο οποίος ωστόσο επιμένει σε πλήρη υιοθέτηση των αιτημάτων του από την κυβέρνηση, συνεπώς θα πραγματοποιήσει την πανελλαδική διαμαρτυρία που έχει προγραμματίσει για την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου.

 

Ας σημειωθεί ότι Αντιπρόεδρος των τουριστικών πρακτόρων Ν. Ημαθίας και Πέλλας είναι ο κ. Μάνος Ράλλης.

 

Share |