'Ανθισμένες Ροδακινιές' : Οι δράσεις του 1ου Σαββατοκύριακου από τον Τουριστικό Όμιλο Βέροιας

Τρίτη 14 Μαρτίου 2023 19:02
'Ανθισμένες Ροδακινιές' : Οι δράσεις του 1ου Σαββατοκύριακου από τον Τουριστικό Όμιλο Βέροιας
Ανακοινώθηκε από τον Τουριστικό Όμιλο Βέροιας το πρόγραμμα δράσεων για τις «Ανθισμένες Ροδακινιές» της Βέροιας 2023. Ο Τουριστικός Όμιλος Βέροιας διοργανώνει και φέτος σειρά από δράσεις με στόχο την ανάδειξη και τη βιωματική εμπειρία του φαινομένου.

Το πρόγραμμα του 1ου Σαββατοκύριακου: 

- Ζωγραφική Προσώπου – Face Painting
Κυριακή 19 Μαρτίου – πάρκο Ελιάς – ώρα 09:00 -10:00
Καθώς συγκεντρωνόμαστε στο πάρκο της Ελιάς και ετοιμαζόμαστε για την Ποδηλατάδα και τον Περίπατο στον ροζ κάμπο της Βέροιας, ζωγραφίζουμε και ένα ανθάκι ροδακινιάς στα μικρά προσωπάκια αλλά και στα μεγαλύτερα!

- Ποδηλατάδα στις Ανθισμένες Ροδακινιές
Κυριακή 19 Μαρτίου 2023 – συνάντηση στο πάρκο Ελιάς – ώρα αναχώρησης 10:00
Μια βόλτα με ποδήλατα στην καρδιά του κάμπου!
Συναντιόμαστε στο πάρκο Ελιάς και απολαμβάνουμε μια πανέμορφη διαδρομή μέσα στις Ανθισμένες Ροδακινιές. Κατηφορίζουμε προς τον οικισμό της Μέσης, παίρνουμε το δρόμο για Κουλούρα, συνεχίζουμε προς το χωριό Άμμος. Στάση για νερό και κολατσιό. Επιστροφή στη Βέροια.

Η Ποδηλατάδα στις Ανθισμένες Ροδακινιές είναι μια εύκολη διαδρομή σε άσφαλτο που απευθύνεται σε όλους τους ποδηλάτες άνω των 13 ετών (ανήλικοι μόνο με συνοδεία). Συνολική διαδρομή: 17km. Υψομετρική διαφορά: 120m.

Προσοχή παιδιά κάτω των 13 ετών ΔΕΝ μπορούν να συμμετέχουν. Παιδιά άνω των 13 ΜΟΝΟ με την παρουσία και συμμετοχή γονέα/κηδεμόνα. Απαραίτητος εξοπλισμός: Κράνος. Προαιρετικός εξοπλισμός: Γάντια, Παγούρι με νερό.

ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ: Δήμος Βέροιας/ Δημοτική Αστυνομία Βέροιας

Διαδρομή για θαρραλέους: Από το χωριό Άμμος, όπου κάνουμε διάλειμμα για κολατσιό, οι πιο θαρραλέοι συνεχίζουν προς το φράγμα, τις τεχνητές λίμνες και τα στενά του Αλιάκμονα. Συνολικό μήκος μέτριας/δύσκολης διαδρομής: 43 χλμ. 

Όλοι οι συμμετέχοντες λαμβάνουν μέρος στις δράσεις με δική τους ευθύνη

- Περίπατος στις Ανθισμένες Ροδακινιές
Κυριακή 19 Μαρτίου 2023 – συνάντηση στο πάρκο Ελιάς – ώρα αναχώρησης 10:00
Καπελάκι, παγουράκι, smartphone για φωτογραφίες… και φύγαμε για τις Ανθισμένες Ροδακινιές! Ξεκινάμε από το πάρκο Ελιάς, όπου απολαμβάνουμε την απεριόριστη θέα του ολάνθιστου ροζ κάμπου. Τα πρώτα ανθισμένα χωράφια απέχουν ελάχιστα από το κέντρο της Βέροιας! Περπατάμε παρέα, μαθαίνουμε για την καλλιέργεια του ροδάκινου και απολαμβάνουμε μοναδικές ανοιξιάτικες στιγμές στη φύση.

-  Περιήγηση στην πόλη της Βέροιας
Κυριακή 19 Μαρτίου 2023 – συνάντηση στο πάρκο Ελιάς –ώρα αναχώρησης 13:00
Μια βόλτα στα σημαντικότερα αξιοθέατα της πόλης μας για τους φίλους που θα έρθουν από μακριά και όχι μόνο! Θα σας συνοδεύσουν οι πιο ενημερωμένοι «τουριστικοί οδηγοί»…οι ντόπιοι εθελοντές !!!