Άλλαζει η ημερομηνία του τουρνουά Beach Handball του Ζαφειράκη

Πέμπτη 15 Ιουνίου 2023 17:18
Άλλαζει η ημερομηνία του τουρνουά Beach Handball του Ζαφειράκη

Προβλέψεις για άσχημες καιρικές συνθήκες

Αλλάζει η ημερομηνία διεξαγωγής του 1ου τουρνουά “Beach in...Naoussa?” , για το άθλημα του beach handball, καθώς οι μετεωρολογικές προγνώσεις είναι δυσοίωνες. Η οργανωτική επιτροπή του τουρνουά αποφάσισε, εξασφαλίζοντας και την σύμφωνη γνώμη και της Ομοσπονδίας Χειροσφαίρισης Ελλάδας, να μετατεθεί η διοργάνωση προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφάλεια των αθλητών, αλλά και η μέγιστη δυνατή επιτυχία του τουρνουά κι έτσι αντί για το τριήμερο 16-18/6, θα διεξαχθεί στις 30/6 έως 2/7. 

Ήδη συμμετοχή στο τουρνουά έχουν δηλώσει ομάδες από την Κρήτη, την Θράκη, γειτονικούς νομούς, αλλά και από την Αθήνα. Το επίπεδο της διοργάνωσης αναμένεται να είναι ιδιαίτερα υψηλό, καθώς θα συμμετέχουν στο σύνολο τους σχεδόν όλες οι ομάδες ανδρών και γυναικών που αγωνίζονται στο άθλημα.Να θυμήσουμε πως την εκδήλωση συνδιοργανώνει ο “Ζαφειράκης” με τον Δήμο Νάουσας και το αναψυκτήριο“Alsos”, ενώ το τουρνουά εντάχθηκε και στο επίσημο πρόγραμμα της Ομοσπονδίας Χειροσφαίρισης Ελλάδος που θα στηρίξει και υλικά την διοργάνωση, με την πανελλήνια επιτροπή του beach handball να δηλώνει μεγάλη ικανοποίηση για το “ντεμπούτο” της Νάουσας στις διοργανώσεις της παράκτιας χειροσφαίρισης.   

            Κάτω από τη σκιά των αιωνόβιων πλατανιών και δίπλα από τη δροσιά του ποταμού Αράπιτσα, που διασχίζει το άλσος του Αγίου Νικολάου, στο χώρο του αναψυκτηρίου αναμένεται να διαμορφωθεί ένα γήπεδο χάντμπωλ για το οποίο απαιτούνται 300 τόνοι ψιλής άμμου και στο οποίο θα φιλοξενηθούν και όλοι οι επίσημοι αγώνες του τουρνουά. Ήδη η εκδήλωση ενδιαφέροντος για συμμετοχή, από ομάδες που θα έρθουν στη Νάουσα από κάθε άκρη της χώρας, είναι ιδιαίτερα μεγάλη και από κάθε άποψη, αποτελεί στοίχημα για τους διοργανωτές η καθιέρωση του τουρνουά σε θεσμό.