Αγιασμός στη 'Μίεζα' Κοπανού

Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2019 10:53
Αγιασμός στη 'Μίεζα' Κοπανού

Ο Μορφωτικός Σὐλλογος «Η ΜΙΕΖΑ» Κοπανού πραγματοποίησε την Κυριακή τον καθιερωμένο αγιασμό έναρξης των τμημάτων, στην φιλόξενη αίθουσα του συλλόγου, στην Κεντρική Πλατεία Κοπανού, η οποία γέμισε για ακόμη μια φορά από κόσμο.

Τον αγιασμό τέλεσαν ο αρχιερατικός επίτροπος π. Κωνσταντίνος και ο π. Γεώργιος, οι οποίοι ευχήθηκαν υγεία σε όλο τον κόσμο και καλή συνέχεια στο έργο του συλλόγου, στη διατήρηση της παράδοσης του χωριού.

Στην συνέχεια τον λόγο πήρε η αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τουρισμού Δώρα Μπαλτατζίδου, η οποία αφού χαιρέτησε, τόνισε την συνέχιση της πολιτιστικής διαδρομής του συλλόγου που δεν βασίζεται μόνο στην διάδοση της πολιτισμικής κληρονομιάς αλλά και στην προώθηση των τοπικών προϊόντων, του ροδάκινου και του οίνου.

Η πρόεδρος του συλλόγου Γιώτα Στάρχου και η γραμματέας Σταυρούλα Διτσόλα απεύθυναν χαιρετισμό και ευχαρίστησαν τα παλιά και τα νέα μέλη αλλά και τον κόσμο που τους τίμησαν με την παρουσία τους και ευχήθηκαν σύμπνοια και καλή συνεργασία για την διατήρηση και την συνέχεια της αίγλης του συλλόγου.

Συγκίνηση προκάλεσε η παρουσίαση του βίντεο με τίτλο «Η Γενοκτονία των Χριστιανικών λαών της Ανατολίας… 100 χρόνια μετά…» του όποιου την εισήγηση και παρουσίαση έκανε ο χοροδιδάσκαλος του συλλόγου Ασβεστάς Βασίλης. Στο τέλος της εκδήλωσης οι παρευρισκόμενοι γεύθηκαν τον εξαιρετικό μπουφέ με ποικιλία εδεσμάτων που ανέλαβαν οι γυναίκες του συλλόγου.

Share |