Άδωνις Γεωργιάδης για φαρμακευτική κάνναβη: Το 2018 κάναμε λάθος

Τρίτη 11 Μαΐου 2021 19:58
Άδωνις Γεωργιάδης για φαρμακευτική κάνναβη: Το 2018 κάναμε λάθος

Στην ευθεία παραδοχή για το «λάθος» της ΝΔ να μην υποστηρίξει την νομοθετική πρωτοβουλία για τη λειτουργία αγοράς φαρμακευτικής κάνναβης στη χώρα μας, το 2018, προχώρησε από τη Βουλή ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης. 

«Ναι! Λάθος κάναμε το 2018! Δεν υπάρχει λόγος να χάνουμε χρόνο με αυτό!», είπε κατά την τοποθέτησή του κατά τη συζήτηση του σχετικού νομοσχεδίου ο υπουργός Ανάπτυξης και πρόσθεσε: «η δική μας ιδεολογία έχει πολύ μεγάλη δύναμη, δεν έχουμε πρόβλημα να παραδεχθούμε το λάθος και να προσαρμοστούμε στις νέες συνθήκες. Δεν ήμασταν ώριμοι να αναγνωρίσουμε την φαρμακευτική κάνναβη  και στη πορεία του χρόνου καταλάβαμε ότι η Ελλάδα μπορεί να μετάσχει και δεν έχει κανέναν μελανό σημείο, καμία ηθική μομφή».

 

Μάλιστα ο κ. Γεωργιάδης αναγνώρισε μέχρι και την συμβολή του Νίκου Καρανίκα στο όλο ζήτημα. «Πρέπει να αναγνωρίσουμε τη συμβολή στη συζήτηση του κ. Καρανίκα. Έχουμε διαφορές, έχουμε συγκρουστεί, ωστόσο στη περίπτωση της φαρμακευτικής κάνναβης θέλω να είμαι ειλικρινής: η παρουσία του ήταν θετική και τον τιμάει το γεγονός ότι πολέμησε γι’ αυτή», κατέληξε.