79 περιστατικά βίας μέσα στο 2020 στην Ημαθία - 22 συλλήψεις ανδρών

Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2020 10:06
79 περιστατικά βίας μέσα στο 2020 στην Ημαθία - 22 συλλήψεις ανδρών

Διαδικτυακή εκδήλωση στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, που τιμάται κάθε χρόνο στις 25 Νοεμβρίου, πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης 25/11 με πρωτοβουλία του Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών του Δήμου Βέροιας και υπό την αιγίδα της Αντιδημαρχίας Παιδείας και Ισότητας Φύλων.

Στην τηλεδιάσκεψη με θέμα «Δικτύωση και Συνεργασία των τοπικών φορέων για την αντιμετώπιση της βίας κατά των Γυναικών» συμμετείχαν εκπρόσωποι όλων των εμπλεκόμενων φορέων του νομού Ημαθίας, οι οποίοι προσέγγισαν το θέμα από την δική τους πλευρά, παρουσίασαν το έργο και τις δράσεις τους, ανέπτυξαν θέματα που αφορούν στην ενδοοικογενειακή βία, την κακοποίηση, τη σωματική, ψυχολογική, οικονομική βία κατά των γυναικών, ενώ την εκδήλωση παρακολούθησαν και πολίτες.

Η Κάσδαγλη Αναστασία, εκπρόσωπος της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ημαθίας που αναφέρθηκε στο θέμα «Αρμοδιότητες Γραφείου Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας και χειρισμός περιστατικών που επιλαμβάνεται η υπηρεσία μας». Μάλιστα, αναφέρθηκε σε κάποια στατιστικά στοιχεία, λέγοντας πως από τις αρχές του 2020 μέχρι σήμερα, έχουν καταγραφεί στην Αστυνομία 79 περιστατικά βίας κατά των γυναικών στην Ημαθία, ευτυχώς χωρίς σοβαρούς τραυματισμούς, ενώ έγιναν 24 συλλήψεις ανδρών. 
 
Η πραγματοποιηθείσα τηλεδιάσκεψη θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου Βέροιας, ώστε να έχουν τη δυνατότητα όλες και όλοι να την παρακολουθήσουν.