7 μετάλλια για τον ΚΕΝΤΑΥΡΟ στο Πρωτάθλημα Παγκρατίου Αθλήματος

Τρίτη 26 Δεκεμβρίου 2023 11:38
7 μετάλλια για τον ΚΕΝΤΑΥΡΟ  στο Πρωτάθλημα Παγκρατίου Αθλήματος

Με μεγάλη επιτυχία έγινε το περασμένο Σάββατο στο κλειστό γυμναστήριο Σιδηροδρομικού Σταθμού Κατερίνης το Πανελλήνιο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Παγκρατίου Αθλήματος με την ονομασία “Ε' Αλεξάνδρεια”.

  Πήραν μέρος 280 αθλητές και 16 σύλλογοι από όλη την Ελλάδα. Από την πόλη μας συμμετείχε ο Α.Σ.Π.Τ. ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ Νάουσας με 7 αθλητές. Όλοι αγωνίστηκαν στον “Αγώνα Ημιεπαφής” που έχει όρθια μάχη με πυγμές και λακτίσματα, ρίψεις (πτώσεις) και συγκρατήσεις στο έδαφος (πάλη).

 Από τον σύλλογο πρώτοι στις κατηγορίες τους βγήκαν οι:  Χριστίνα Αραμπατζή που έκανε 2 πολύ δυνατούς αγώνες με πτώσεις και συνέχεια στο έδαφος κερδίζοντας το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία της. Ο Χρήστος Καισαρίδης, που πήγε πολυβόλο και στους 3 αγώνες που έπαιξε με γρήγορα τρίποντα, κατακτώντας και αυτός το χρυσό μετάλλιο. Αργυρό μετάλλιο κέρδισαν οι: Βασίλης Καισαρίδης, Γιώργος Μπασιούρης , Κωνσταντίνα Συναναστάση, Κωνσταντίνος Χαλκιάς και Στέλλα Ψαρά κάνοντας όλοι πολύ δυνατούς αγώνες στην παλαίστρα.

 Ο σύλλογος βραβεύτηκε  στους αγώνες για την προσφορά του στο άθλημα. Τους αθλητές συνόδευσαν οι προπονητές τους Γιώργος Καισαρίδης και Σοφία Τρεμπελή. 

 Το Παγκρατίο Άθλημα είναι αρχαία πολεμική τέχνη που το 348πχ ήταν και Ολυμπιακό Άθλημα, πολλές Ομοσπονδίες μαχητικών αθλημάτων ανά τον κόσμο θεωρούν ότι αποτέλεσε την βάση για την ανάπτυξη όλων των πολεμικών τεχνών.