4 ερευνητικές εργασίες σχολείων του νομού μας στο 13ο Διαδικτυακό Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής

Δευτέρα 29 Μαρτίου 2021 19:16
4 ερευνητικές εργασίες σχολείων του νομού μας στο 13ο Διαδικτυακό Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής

Εκατό  ερευνητικές εργασίες από 900 περίπου μαθητές και 170 εκπαιδευτικούς, από 80 και πλέον σχολικές μονάδες. θα παρουσιαστούν στο 13ο Διαδικτυακό Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής που θα διεξαχθεί εξ αποστάσεως στις ημερομηνίες 20, 21, 22 και 23 Απριλίου 2021. 

Από το Νoμό μας θα παρουσιαστούν: 

-Ρομποτικές Οικιακές Συσκευές (Διπλωτής Ρούχων), Γυμνάσιο Κοπανού ‐ 2ο Γυμνάσιο Νάουσας

-Σχεδίαση και εκτύπωση 3D Μπρελόκ, 5ο Δημοτικό Σχολείο Βέροιας 

-Διαδικτυακό – Ηλεκτρονικό Περιοδικό  Φωteenές Σελίδες, 1ο  Γυμνάσιο Αλεξάνδρειας

-Πανδημία και Διαδίκτυο, Δημοτικό Σχολείο Νεοχωρίου

Την χρονική περίοδο 6 – 17 Απριλίου θα πραγματοποιηθούν τηλεδιασκέψεις καταγραφής τις οποίες θα συντονίσουν μέλη της οργανωτικής και επιστημονικής επιτροπής. Οι τηλεδιασκέψεις αυτές κρίνονται απαραίτητες ώστε να παρουσιαστούν & να καταγραφούν οι τελικές εργασίες, να διορθωθούν προβλήματα κυρίως τεχνικά και να δημιουργηθεί μονταρισμένο υλικό για τη ροή του προγράμματος. Όλοι οι υπεύθυνοι εργασιών καλούνται να μεταβούν άμεσα στην διεύθυνση: http://kratisi.kmaked.eu και να πραγματοποιήσουν ηλεκτρονική κράτηση της επιθυμητής ημέρας και ώρας για την τηλεδιάσκεψη καταγραφής. Αναλυτικές οδηγίες θα υπάρχουν μέσα σε αυτήν την πλατφόρμα.

Επίσης την Πέμπτη 1 Απριλίου θα γίνει πρόσκληση προς τους Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου Κεντρικής Μακεδονίας όπου θα τους κοινοποιηθεί ειδικός σύνδεσμος ώστε να δηλώσουν και να επιλέξουν εργασίες σχολικών μονάδων του συνεδρίου. Οι συντονιστές θα έχουν την ευθύνη να προεδρεύσουν και να συντονίσουν τις επιλεγμένες εργασίες, κατά την διάρκεια των τηλεδιασκέψεων καταγραφής (6-17 Απριλίου).

Την περίοδο πραγματοποίησης του Συνεδρίου 20 – 23 Απριλίου θα υπάρχουν 12 θεματικές συνεδρίες όπου θα παρουσιαστούν τα έργα των μαθητών. Εκείνο το διάστημα θα υπάρξουν και εισαγωγικές τηλεδιασκέψεις εκπαιδευτικών και τηλεδιασκέψεις συμπερασμάτων προεδρείων. Η όλη διαδικασία θα συντονιστεί από την οργανωτική επιτροπή και θα προηγηθεί σχετική ενημέρωση.

Η διοργάνωση θα μεταδοθεί ζωντανά από κανάλι Youtube στον ιστότοπο του συνεδρίου. Θα υπάρχει και ένα δεύτερο κανάλι - δημοσιογραφικό όπου εκεί οι μαθητές και εκπαιδευτικοί θα συμμετέχουν ζωντανά με εξ αποστάσεως συνεντεύξεις και διαδικτυακές επιδείξεις έργων.

Κατά την περίοδο 20-23 Απριλίου θα λειτουργήσει ηλεκτρονική γραμματεία και διαδικτυακές εγγραφές κατά τις ώρες θεματικών συνεδριών. Εκπαιδευτικοί, μαθητές, φοιτητές θα μπορούν να εγγράφονται και να λαμβάνουν βεβαίωση παρακολούθησης, ηλεκτρονικά. Μέσα στο συνεδριακό ιστότοπο, θα υπάρχει banner - σύνδεσμος για την ηλεκτρονική γραμματεία.