1ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΦΕΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΑΓ. ΤΡΙΑΔΑΣ

Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2019 08:43
1ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΦΕΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΑΓ. ΤΡΙΑΔΑΣ

Το 1Ο Φεστιβάλ Φιλαρμονικών, θα λάβει χώρα  στο όμορφο περιβάλλον των μαθητικών κατασκηνώσεων της Αγίας Τριάδας Νάουσας, στις 14 και 15 Σεπτεμβρίου 2019.

Σκοπός του, είναι η διατήρηση και διάδοση της παράδοσης και για φέτος θα ακουστούν παραδοσιακές μελωδίες σε ενορχηστρώσεις-διασκευές του Αρχιμουσικού της Φ.Ε.Ν. κ. Φραγκοτσινού Κωνσταντίνου και το Σάββατο (14/9), θα παρουσιαστούν κάποια από τα παιχνίδια «της γειτονιάς», που έπαιζαν παλιότερα τα παιδιά.

 

Η είσοδος είναι ΔΩΡΕΑΝ και τα δρώμενα θα ξεκινήσουν και τις δυο μέρες στις 6:00 μμ, για να μπορέσουν, να τα παρακολουθήσουν άνετα και μικρής ηλικίας επισκέπτες-θεατές, για τους οποίους θα υπάρξει και μια δράση-έκπληξη.

Την Κυριακή (15/9), ο κ. Ορδουλίδης Γεώργιος, Διοικητικός Διευθυντής στο Ωδείο της Ι.Μ. Βεροίας Ναούσης & Καμπανίας, θα παρουσιάσει στοιχεία της παραδοσιακή μουσική.

Το Σάββατο, εκτός της Φ.Ε.Ν. θα εμφανιστούν η Φιλαρμονική Σιάτιστας του Δήμου Βοΐου με «Μελωδίες Ελληνικού Κινηματογράφου» και η Ορχήστρα Πνευστών «ThessalonikiYouthBand» με «Χορευτική και JazzΜουσική».

Την Κυριακή, οι Φιλαρμονικές του Δήμου Καλαμαριάς και Μακρύγιαλου του Δήμου Πύδνας-Κολινδρού, με «Ανθολογία έργων POP, ROCKκαι Jazzμουσικής» και του Δήμου Βέροιας, με «Αξέχαστες Ελληνικές Μελωδίες».

Προσκαλούμε και παρακαλούμε όλους τους πολίτες της Νάουσας, να συμπαρασταθούν και να μας υποστηρίξουν και σε αυτή την προσπάθεια, για να ευδοκιμήσει και να καθιερωθεί ένας αξιόλογος θεσμός Πολιτισμού.

 

Η Φιλαρμονική Εταιρία Ναούσης ιδρύθηκε το 1958 κι έκτοτε προσφέρει συνεχώς και αδιαλείπτως στις νέες και τους νέους της Νάουσας, ΔΩΡΕΑΝ ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ.

Οι οικονομικοί πόροι της Φ.Ε.Ν, προέρχονται από ό,τι περισσεύει από τις Συναυλίες της ή συναφείς εκδηλώσεις, τις δωρεές κάποιων συμπολιτών μας και τις συνδρομές των –πολύ λίγων δυστυχώς ακόμη- μελών της. Αυτά τα έσοδα, λόγω και των δυσχερών οικονομικών συνθηκών που επικρατούν στην χώρα μας, έχουν ελαχιστοποιηθεί τόσο πολύ, που δεν επαρκούν για την κάλυψη, των απαραίτητων για την λειτουργία της δαπανών.

Μοναδικός σταθερός πόροςτου Σωματείου, είναι η αγάπη των μαθητών και του Δ.Σ. για τη μουσική και το μεράκι τους να διατηρήσουν εν ζωή, αυτόν τον μικρό μεν αλλά και σημαντικότατο για την πόλη μας φάρο Πολιτισμού, την Φιλαρμονική της Νάουσας.

Η σημερινή Διοίκηση του Σωματείου, έχει κάνει τις απαραίτητες ενέργειες για να «προετοιμάσει καταστατικά» την Φ.Ε.Ν., ώστε να μπορεί να ενταχθεί σε κάποιο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα χρηματοδότησης, για την διασφάλιση κονδυλίων, για την υλοποίηση των ήδη μελετημένων και σχεδιασμένων επόμενων δράσεών της.

 

Η προσπάθεια αυτή, στέφθηκε με επιτυχία, με τη χρηματοδότηση της πρότασης της Φιλαρμονικής, από το μέτρο 19.2 CLLD/LEADER του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ 2014-2020) του ΥΠ.Α.Α.Τ, στα πλαίσια του ΕΣΠΑ 2014-2020 και τη στήριξη από το  Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης (Ε.Γ.Τ.Α.Α.). Πρόγραμμα που προκηρύχθηκε και διαχειρίζονται τα στελέχη της ΑΝ.ΗΜΑ Α.Ε. Μέσω αυτής της δράσης, θα ενισχυθεί οικονομικά η διοργάνωση από την Φ.Ε.Ν. Φεστιβάλ Φιλαρμονικών και άλλων πολιτιστικών εκδηλώσεων, για την τριετία 2019-2021.

 

Για την Φ.Ε.Ν.

Σταύρος Τσέλιος

Πρόεδρος Δ.Σ.