Η Στέλλα Αραμπατζή στην Freskon

Τρίτη 16 Απριλίου 2024 10:47
Η Στέλλα Αραμπατζή στην Freskon
Tην Τρίτη  ημέρα της Freskon είχα την χαρά να βρεθώ δίπλα στους συναιτερισμους, στις επιχειρήσεις κσι στις ομάδες παραγωγών της Ημαθίας μας που συμμετέχουν.
Στις συζητήσεις που είχαμε προκύπτουν πολλά γνωστά θέματα που ταλανίζουν τον αγροτικό κόσμο αλλά και καινούργια.
-Το πρόβλημα του εργατικού δυναμικού στο χωράφι και στις επιχειρήσεις συνεχίζει να χρειάζεται λύση άμεση και μόνιμη με απλοποίηση των διαδικασιών.
-Να λυθεί άμεσα το πρόβλημα της καθυστέρησης του Ταμείου Ανάκαμψης. Πολλοί αγροτικοί συναιτερισμοι και επιχειρήσεις του πρωτογενή τομέα της Ημαθίας περιμένουν να πληρωθούν, ενώ έχουν πάρει έγκριση εδώ και χρόνια
- Η ενεργειακή κάλυψη των συνεταιρισμών και την επιχειρήσεων με επενδύσεις στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας πρέπει να προχωρήσει και να υλοποιηθεί άμεσα.
Χρειαζόμαστε ουσιαστική, οργανωμένη και με όραμα αναβάθμιση του πρωτογενή τομέα. Απέναντι σε όποια δυσκολία, σε κάθε αρνητική συγκυρία, σε οτιδήποτε νέο φέρνει η κλιματική κρίση και τα νέα δεδομενα στην ευρωπαϊκή και παγκόσμια αγορά από εδώ και μπρος, πρέπει να δουλέψουμε συστηματικά και με στρατηγική για την ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα σε κάθε γωνιά της Ημαθίας μας.