Πρωτοσέλιδο της Φωνής
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ
Ακούστε Ζωντανά Radio Foninaousis
Νίκου Jumbo

Γεμάτη ευαισθησία και μνήμες, η έκθεση φωτογραφιών της Κατερίνας Καμπίτη

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: Σάββατο 1 Μαρτίου 2008
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Κόσμος

Μετά από μια επιτυχημένη διαδρομή στην Αθήνα και τη Ν. Υόρκη, η Ναουσαία νεαρή φωτογράφος Κατερίνα Καμπίτη εκθέτει έργα στη γενέτειρά της.
Η έκθεσή της εγκαινιάστηκε την Τετάρτη στην αίθουσα “Ναϊάς”στο πέτρινο κτίριο της παλιάς “Βέτλανς”, εντάσσεται στις παράλληλες εκδηλώσεις της αποκριάς μας και θα διαρκέσει μέχρι την Κ. Δευτέρα.  Αποτελείται από 3 θεματικές ενότητες έργων: Χειμερινό ηλιοστάσιο, τα νυχτερινά της Αστόριας, οδός Καμπίτη.
Τα 40 αυτά έργα, διαστάσεων 50Χ70, παρουσιάζουν την αναζήτηση της Κατερίνας πάνω στο θέμα της διερεύνησης του χώρου και της πολιτιστικής ταυτότητας.
“Τα νυχτερινά της Αστόριας” είναι μια σειρά έγχρωμων φωτογραφιών πάνω στις οποίες εργάστηκε κατά τη διάρκεια ενός χρόνου, από την περίοδο που μετακόμισε από το Μανχάταν στην περιοχή της Αστόριας στη Ν. Υόρκη.  Εμπνευσμένη από νυχτερινές περιπλανήσεις στην καινούργια της γειτονιά στοχεύει ν’ αποκαλύψει την διαδικασία με την οποία μνήμες από το παρελθόν αποτυπώνονται μέσα από την αναζήτηση του νέου της σπιτιού.  Η “οδός Καμπίτη” είναι μια φωτογραφική - βίντεο εγκατάσταση που παρουσιάζει μέλη της οικογένειάς της να χορεύουν χορό που σχετίζεται με το δρώμενο “Γενίτσαροι και Μπούλες”.  Συμβολικό της γενεαλογικής συνέχειας και της μεταφοράς της πολιτιστικής παράδοσης από γενιά σε γενιά, αυτός ο χορός έχει ιδιαίτερη σημασία για την καλλιτέχνη, στο θέμα της πολιτιστικής ταυτότητας.


Διαιτολογικό Γραφείο,Ευαγγελία Κυράνου. Τηλ.23320-25898, 6973-359177

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
 
Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2018
Share |
194 επισκέπτες online

ΧΡΗΣΤΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΧΡΗΣΙΜΑ LINKS