Πρωτοσέλιδο της Φωνής
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ
Ακούστε Ζωντανά Radio Foninaousis
Νίκου Jumbo

Γαλήνη και ομορφιά που συναρπάζει σε λίμνες της Ελλάδας

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: Τρίτη 13 Μαρτίου 2018
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Ενδιαφέροντα

Χωρίς τον καλπασμό της «ξέσκεπης όρθιας θάλασσας», όπως γράφει ο Ελύτης στο «Μονόγραμμα», χωρίς τον ορμητικό ρου των ποταμών, που χαράσσουν και σμιλεύουν τη γη και δημιουργούν με τα νερά τους φυσικές πισίνες και φαράγγια και καταρράκτες. Οι λίμνες έχουν τη δική τους ιδιαίτερη ομορφιά, αποτύπωμα γαλήνης, συνήθως, και ψηφιδωτό υπέροχων τοπίων.

Από τον πίνακα ζωγραφικής της Κερκίνης και των Πρεσπών, μέχρι τη γοητευτική ηρεμία της λίμνης Κουρνά, στην Κρήτη. Από την πολυθρύλητη Παμβώτιδα των Ιωαννίνων, μέχρι τις λίμνες Μπελέτσι και Δόξα, που μοιάζουν να βγήκαν από μάθημα ζωγραφικής του Μπομπ Ρος, οι λίμνες της Ελλάδας είναι ένα ολόκληρο «κεφάλαιο» που σε καθηλώνει, καθώς ξεφυλλίζεις το βιβλίο της φύσης και της γεωγραφίας.

ΛΙΜΝΕΣΒόλβη, ΘεσσαλονίκηΛΙΜΝΕΣΒεγορίτιδα, ΜακεδονίαΛΙΜΝΕΣΒιστωνίδα, ΘράκηΛΙΜΝΕΣΤσιβλού, ΑχαΐαΛΙΜΝΕΣΜπελέτσι, ΑττικήΛΙΜΝΕΣΖάζαρη,ΦλώριναΛΙΜΝΕΣΠρέσπες, ΦλώριναΛΙΜΝΕΣΟρεστιάδα, ΚαστοριάΛΙΜΝΕΣΠαμβώτιδα, ΙωάννιναΛΙΜΝΕΣΚουρνά, ΚρήτηΛΙΜΝΗ ΚΕΡΚΙΝΗΚερκίνη, ΣέρρεςΠλαστήρα, ΚαρδίτσαΠλαστήρα, ΚαρδίτσαΠολυφύτου, ΚοζάνηΠολυφύτου, ΚοζάνηΔόξα, ΚορινθίαΔόξα, ΚορινθίαΔιαιτολογικό Γραφείο,Ευαγγελία Κυράνου. Τηλ.23320-25898, 6973-359177

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
 
Σάββατο 17 Μαρτίου 2018
Share |
298 επισκέπτες online

ΧΡΗΣΤΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΧΡΗΣΙΜΑ LINKS