Πρωτοσέλιδο της Φωνής
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ
Ακούστε Ζωντανά Radio Foninaousis
Νίκου Jumbo

Εξηγήσεις ζητά η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή για τον αθλητή του τζούντο που 'χαρίσαμε' στην Τουρκία

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2018
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Αθλητισμός

Την παρέμβαση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (ΕΟΕ) προκάλεσαν οι αποκαλύψεις σχετικά με την περίεργη υπόθεση του Ρομάν Μουστόπουλου.

Ο Έλληνας πρωταθλητής τζούντο αγωνίστηκε ως… Τούρκος σε πρόσφατους διεθνείς αγώνες με το όνομα Vedat Albayrak, κερδίζοντας μάλιστα αργυρό μετάλλιο για λογαριασμό της γειτονικής χώρας.

Αυτές ακριβώς τις συνθήκες, κάτω από τις οποίες ο κορυφαίος σύγχρονος Έλληνας τζουντόκα ουσιαστικά «χαρίστηκε» στους Τούρκους, έρχεται τώρα να διερευνήσει η ΕΟΕ. Η τελευταία με επιστολή της προς τον πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τζούντο, Ιωάννη Καφενταράκη, ο οποίος και χορήγησε στον Μουστόπουλο έγγραφη άδεια να αγωνιστεί με όποια χώρα θέλει, ζητεί να πληροφορηθεί τα πάντα γύρω από την πολύκροτη αυτή υπόθεση.

Το πλήρες κείμενο της επιστολής της ΕΟΕ που φέρει την υπογραφή του προέδρου, Σπύρου Καπράλου έχει ως εξής:

«H Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή μετά τις τελευταίες εξελίξεις με τον αθλητή Ρομάν Μουστόπουλο, απέστειλε στην Ελληνική Ομοσπονδία Τζούντο την παρακάτω επιστολή:

Κύριε Πρόεδρε,

Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή με έκπληξη πληροφορήθηκε από σειρά δημοσιευμάτων την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2018, ότι ο αθλητής Ρομάν Μουστόπουλος αγωνίστηκε με τα χρώματα της Τουρκίας σε διεθνείς αγώνες τζούντο που διεξήχθησαν στην Τυνησία, με το όνομα Vedat Albayrak.

Με δεδομένο ότι στις 20 και 23 Φεβρουαρίου 2017 υπήρξε μεταξύ της Ομοσπονδίας σας και της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής αλληλογραφία για το θέμα αυτό, την οποία και επισυνάπτουμε, η έγγραφη βεβαίωση που έχει εκδοθεί από την Ομοσπονδία σας στις 22 Δεκεμβρίου 2016, η οποία επιτρέπει στον εν λόγω αθλητή να «μετοικήσει» αγωνιστικά σε χώρα της αρεσκείας του, μας προξενεί έκπληξη αλλά και θλίψη αφού είναι προφανές ότι η άδεια αγωνιστικής μετοίκησης στον εν λόγω αθλητή δόθηκε εν αγνοία της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, η οποία έχει στηρίξει οικονομικά τον αθλητή σας.

Επειδή από το δελτίο που εξέδωσε η Ομοσπονδία σας αμέσως μετά τα πιο πάνω δημοσιεύματα, δεν προκύπτουν σαφείς εξηγήσεις για το θέμα αυτό, παρακαλούμε να μας προσκομίσετε εντός 24 ωρών από τη λήψη της παρούσας, πλήρη στοιχεία για την υπόθεση αυτή στα οποία απαραιτήτως πρέπει να περιέχονται τα ακόλουθα:

1)      Οι προϋποθέσεις που θέτει η Παγκόσμια Ομοσπονδία του αθλήματός σας για την αγωνιστική μετοίκηση αθλητών τζούντο από χώρα σε χώρα,

2)      Η αλληλογραφία που υπάρχει μεταξύ του αθλητή και της Ομοσπονδίας σας για το θέμα αυτό,

3)      Η απόφαση του ΔΣ σας που τυχόν αποφάσισε να επιτρέψει στον αθλητή να αγωνίζεται στο εξής με τα χρώματα εθνικής ομάδας άλλης χώρας,

4)      Οποιαδήποτε άλλη αλληλογραφία σχετικά με το θέμα αυτό, και τέλος,

5)      Οποιοδήποτε άλλο στοιχείο που υπάρχει για την υπόθεση αυτή που θα συμβάλει στο να διαμορφώσει η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή πλήρη εικόνα για την υπόθεση αυτή.

Σε κάθε περίπτωση, η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή που έχει αποδείξει έμπρακτα ότι στέκεται στο πλευρό των Ελλήνων πρωταθλητών ενισχύοντάς τους με κάθε πρόσφορο μέσο προκειμένου να προσφέρουν διακρίσεις στη χώρα μας, εκφράζει την θλίψη της για το δυσάρεστο αυτό γεγονός και αναμένει από την Ομοσπονδία σας τα πιο πάνω στοιχεία, για να εξετάσει τις παραπέρα ενέργειές της».Διαιτολογικό Γραφείο,Ευαγγελία Κυράνου. Τηλ.23320-25898, 6973-359177

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
 
Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2018
Share |
199 επισκέπτες online

ΧΡΗΣΤΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΧΡΗΣΙΜΑ LINKS